Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Niğde’de partisinin genişletilmiş il divan toplantısında gündeme ilişkin açıklama yaparak, seçim sisteminin BDP’nin ve PKK siyasi temsilcilerinin istedikleri tarzda şekillendiğini ifade etti!


Haber- Kamera: Gökhan ÖZBEK

Büyük Birlik Partisi yerel seçimlere hızlı hazırlanıyor! Niğde’den sorumlu başkanlık divanı üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal dün Niğde’ye gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl binasında gerçekleşen toplantıya 100’e yakın partili katılırken, toplantının açılışını MYK Üyesi Bünyamin Karataş yaptı. Karataş, yerel seçimlerde Niğde’deki 23 belde, 5 ilçe ve il belediye başkanlığı için aday çıkardıklarını ifade ederek, partisinin bu seçimde zaferle ayrılacağını ifade etti. Karataş açıklamasında;  “büyük Birlik Partisi idealleri ile, misyonuyla geçmişten geleceğe hep var olacak. Bir zamanlar para ve saltanat üzerine kurulu partiler bugün kapısına kilit vurdular, AKP’de aynısı olacak. Ama BBP her daim var olacak!” diyerek, partililerin davasına ve partisine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Karataş, Türkiye’de BBP’li belediyelerin var olduğunu ve hizmet noktasında ciddi mesafeler kat ettiğini ifade ederek, 2014 mahalli idareler seçiminde Niğde’de BBP’li olacak belediyelerin hizmet noktasında örnek gösterileceğini aktardı!

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ise yaptığı açıklamada partisinin yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandığını, sistemin yıllardır insanları belli partilere mahkum ettiğini ifade ederek, seçim sistemi noktasında hükümetten talep ettikleri tercihli, lider sultasına son verecek bir sistemi önerdiklerini aktardı. Hükümet tarafından açıklanan demokratikleşme paketinde beklentilerinin gerçekleşmediğini ifade ederek; “hükümet tarafından açıklanan pakette, çıka çıka BDP’nin ve PKK’nın siyasi sözcülerinin siyasi taleplerinin yüzde 80’nin karşılandığını görüyoruz. Ama bu milletin iradesini meclise yansıtacak bir tane madde yok! Bir baş örtüsü vardı onu da yarı yarıya çıkardılar” dedi.

Kartal açıklamasında Türkiye’nin sorunlarına değinerek, ülkenin temel sorunun terörle mücadele olduğunu, arkasından işsizlik olduğunu ifade ederek, hükümetin bu sorunlarla başa çıkamadığını dahası gerçekleri çarpıtarak aktardığını ifade etti.

Çözüm sürecinin boşa çıktığını ve hükümetin taviz verdiğini ifade eden Kartal, BBP olarak süreç öncesi yaptıkları tespitlerin hepsinin çıktığını ifade ederek, hükümetin iç ve dış politikasında acilen dönüş yapması gerektiğini ifade etti.


Editör: TE Bilişim