Devlet Eski Bakanlarından ve 17. 20. Dönem Milletvekili Akın Gönen, memleketi Niğde’ye faydalı olabilmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Akın Gönen, şimdi de Niğde Havaalanı ve Ecemiş Çayı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup yazdı.


Eski Bakanlardan Akın Gönen, Ankara ATO Kongre Merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığının müştereken düzenledikleri, 2828 sayılı kanun kapsamında işe yerleştirilecek, öksüz, yetim yurt çocuklarının işe yerleştirmelerinde kanun teklifçisi olarak davet edilmişti. Bu tören sırasında Niğde ili ilgili sorun ve dileklerini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazılı olarak sunma imkanı buldu. (Haberi burada Tıklayın)


Niğde’nin derdi ile dertlenen, Niğde’den kopmayan Devlet Eski Bakanlarından 17. 20. Dönem Milletvekili Akın Gönen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Ecemiş Çayı ve Niğde Havaalanı konusunda dilekçe yazarak kendisine ulaştırdı.


Devlet Eski Bakanlarından Akın Gönen’in en son Niğde Havaalanı konusunda Başbakan Davutoğlu’na ulaştırdığı dilekçe metni aşağıda.



Sayın Ahmet DAVUTOĞLU
Başbakan


Saygıdeğer Başbakanımız;

Yaklaşık yirmi yıl önce Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi karşısında çorak hazine arazisi üzerinde Niğde hava alanı projesini hazırlattım ve bir süre sonra temeli atıldı. Ancak o zaman yaşanan Ekonomik kriz sebebiyle programdan gerekli desteği alamayan yatırım yaklaşık %40’ı tamamlanmış halde atıl beklemektedir. Bor Organize sanayi Bölgesine gelen yabancı ve yerli yatırımcılar hava ulaşımının olmaması sebebi ile buraya yatırım yapmayacaklarını ifade ediyorlar.

Günümüz de arazisi müsait olmayan Giresun – Ordu havaalanı yapıldı.
Rize hava alanının da yine aynı metotla denize doğru yapılacağını basından öğreniyoruz. Ayrıca ülkemizde hava alanı olmayan il neredeyse yok gibi.
Benim ve kalkınma sıkıntısı çeken Niğde halkının en önemli isteği bu yarım ve atıl adeta yetim bırakılmış bu yatırımın küçük bir desteğinizle hizmete sokulmasıdır. . Her seçimde Türkiye ortalaması üzerinde sizleri destekleyen Niğde seçmen ve halkı da buna layıktır sanırım. Saygı ve üstün başarı dileklerimle takdirlerinize sunarım. 25. 12. 2014

Akın GÖNEN
Devlet Eski Bakanı
17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili



Editör: TE Bilişim