Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’nin gelişmeye başladığını söyledi. Akdoğan, otoyolun 10 km. daha uzatıldığının müjdesini de verdi.
Niğde’nin gelişimi için projelerin hayata geçtiğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan; “Artık Niğde’miz kendi kabına sığmayarak, şehrin etrafına doğru taşmaya başlamıştır. Niğde’nin bu görüntüye bürünmüş olması da bir bakıma sevindirici. Hıdırlık mevkiini birkaç yıl içerisinde tamamen dolduracağız. Önümüzdeki yıllarda Hıdırlık mevkiinde Hal Kompleksini, Eski sanayiyi, Kamyon garajını yapmayı planlıyoruz. İnşaat malzemesi satıcılarını hemen Galericiler sitesinin kuzeyinde ki boş arsaya getirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla Hıdırlık mevki Gümüşler kavşağından başlayarak Terminal binasına kadar tamamen dolacak. Bu bölgede Adliye Sarayı projesi var. Onun dışında TOKİ’nin Terminal ile Polis Okulu arasında 100 dönüm arazi üzerine yapacağı 540 tane konut var” şeklinde konuştu.
Başkan Akdoğan’dan 10 Km’lik Otoyol Müjdesi
Hıdırlık mevkiinden geçen otoyolun 10 kilometre daha uzatılacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Otoyolun yapımının 10 kilometresi daha programa alınmıştır. Otoyol yapımı Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yeniden programa alınıp bununla ilgili gerekli ödenekler hazırlanmıştır. Otoyolun Aktaş Kasabasını geçecek bölgeye kadar 10 km yapım işi programa dahil edildi. Buda Niğde’mizin önümüzdeki 4-5 yılı sonunda Niğde Ankara arasının tamamen otoban olacağının bir işaretidir. Artık Niğde, ufuk ötesi bir şehir olma yolunda ciddi mesafeler kat ettiğini düşünüyorum. Ben bu otobanın 10 kilometresinin daha programa alınmış olduğunu Niğdeli hemşerilerimize müjdelerken hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim