12 Haziran 2011 genel seçimlerinde 3-0 hedefleyen ve bu doğrultuda çalışan AK Parti seçim sonrasında 2 milletvekili çıkartması ile başlayan fırtına durulmuyor.

Seçimler sonra 3-0 olmamasının sebepleri araştırılırken çok farklı yorumlar ortaya çıkıyor. Elbette başarısızlık için herkesin bir bahanesi vardı. AK Partinin önde gelen iki siyasetçisinin yorumları ile Ak Partililer partilerine ihanet mi etti sorusunu akla getiriyor?

Milletvekilli olmaya hak kazanan Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin mazbatalarını aldığı 16 Haziran 2011 günü adliyeye gelen kalabalık arasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ da vardı. Akdoğan adliye bahçesine girdiğinde kendinden önce gelen kalabalığı görünce gazetecilerin bulunduğu ortam da ‘bunların yarısı bile Ak Partiye oy vermemiştir’ dedi. Bu sözü duyan gazeteci birkaç arkadaşımla birbirimize baktık. Soğuk bir duş almış gibi hissettik. Alışık olmadığımız bir durumdu. Bir belediye başkanı partilileri hakkında böyle söylemesi garibimize gitti. Başkan 3-0 olmadığı için kızgındır dedik. Üzerinde pek durmadık. Kavaklıoğlu ve Selvi mazbatalarını aldıktan sonra adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirmek için iki vekili bekleyen kalabalığın ardından gelen Başkan Akdoğan’a gazeteciler karede yer alması için ısrar ettiler. Başkanda karede yer almak için topluluğun arasına katıldı ama vekiller gelmeden topluluktan çıkarak girişte söylediği sözleri tekrarladı. ‘bunların yarısı bile Ak Partiye oy vermemiştir’ diyerek bu kara de yer almak istemediğini belirtip adliyeden ayrıldı.

‘Başkan çok kızmış anlaşılan’ diyerek geçiştirdiğimiz bu olay hep aklıma takıldı. Geçen gün bir ortamda başkana tekrar sorduğumda bu olayı yine tekrarladı iddiasını, o zaman inandım. Başkan ‘bunların yarısı bile Ak Partiye oy vermemiştir’ sözünü şaka olsun diye yada kızgın olduğu için söylememiş. Gerçekten böyle olduğuna inandığı için söylemiş.

AK Parti Niğde 3. sıra Milletvekili adayı, Eski Milletvekilimiz Erdoğan Özegen ise Başkan Akdoğan’ın bu iddiasını destekleyecek şeyler söyledi. Özegen, ilin yöneticilerinden birçoğunun kendisinin kazanmaması için çalıştığını, Ak Parti aday adaylarından 5-6’sı dışındakilerin de partiye oy vermediğini ifade etti. Buna benzer konuşmalar beni şoke etti.

Anladım ki parti içindeki çatışmalar düşündüğümden de büyüktü. Ak Partililerin kendi partililerine ihanet etti mi? Sorusunu akıllara getiren bu olayların önümüzdeki günlerde neler getireceğini ise merakla bekliyorum.
Seçimden sonra Niğde’de başlayan huzursuzluğun kaynağının ise Ak Partinin içindeki huzursuzluktan kaynakladığı anlaşılıyor. Kim kimi şikayet ediyor, kim kimi ispiyonluyor, kim kimi istemiyor, kim kimle alıp veremediği var? Bunların hepsi soru işaretleri. Zaman içinde bunların cevaplarını bulabilecek miyiz acaba? Bu soruların cevaplarını bulmak için çalışacağım.

Yazacak çok şeyler var ama hepsini adım adım, aşama aşama geçeceğiz. Öncelikle Ak Partinin önde gelenlerine, yöneticilerine, idarecilerine, partide söz sahibi olanlara sesleniyorum. Lütfen beyler kendinize gelin. Oynadığınız oyun bir ilin geleceği ile ilgili, kendi çıkarlarınız için bu ili parçalayamazsınız. Böyle bir şey yapmaya kalkışırsanız da bu millet buna izin vermez.

Vatandaş yoruldu artık her gün yeni bir dedikodu inanıp, gerçek mi değil mi diye araştırmaktan. En çokta biz gazeteciler yorulduk. Vatandaşı dedikoduların gerçek olmadığına inandırmaya çalışmaktan. Bir sözümde bu dedikoduları çıkartanlara; biraz erkek olun dedikodu üreteceğinize hizmet üretin. Varsa bildiğiniz, gördüğünüz haksızlık ve yolsuzluklar resmi kanallara şikayet edin de, bu haksızlık ve yolsuzlukları yapanlar cezalarını bulsun. Yoksa susun da millet huzur bulsun.

Gazeteci - Yazar
Uğur MART
Niğdemiz.com

                                                                                                                        
İşte O Kareler…




Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Olduğu Kare





Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Olmadığı Kare


Editör: TE Bilişim