Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “İktidarımız döneminde bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmıştır. 10 yıllık iktidarımız süresince eğitim yatırımları yüzde 425 artarak 39 milyar liraya ulaştı” dedi.


Geleceğin Türkiyesini şekillendirecek olan nesillerin yetişmesi için iktidar olarak devamlı çalıştıklarını hatırlatan Özmen, Cumhuriyet Halk Partisi’ne de “Kaos ortamı oluşturarak, kaostan yararlanmak istiyorlar” diyerek yüklendi.

Niğde’de yeni eğitim-öğretim yılının sorunsuz başladığına dikkat çeken İl Başkanı Özmen, 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile büyük bir kaos ortamı bekleyen muhalefetin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

CHP’nin yeni eğitim sistemini ideolojik saplantılarla durmadan eleştirdiğini vurgulayan Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, “İktidarımız döneminde eğitime çok büyük yatırımlar yapıldı. İlimiz de bu yatırımlardan büyük paylar aldı. Sadece 2012 yılında ilimize 7 okul, iki yurt, yapımı devam eden bir spor tesisi, bir uygulama okulu ve yeni açılan Bilim Sanat Merkezini kazandırdık. Sadece Niğde’mize mahsus 5 milyar TL onarım bütçesi ile okullarımızın ihtiyaçları giderilmeye devam ediyor. Bu yatırımlarla Niğde’mizin eğitimdeki ve sınavlardaki başarıları bizleri gururlandırıyor. Bu yatırmaları ve başarıları göremeyen ana muhalefet partisi, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek ve bu yapılanların üzerini örtmek için elinden geleni yapmaktadır. Durmadan basın açıklamaları yaparak, eylemlerle kaos ortamı oluşturmak ve oluşan bu kaos ortamından nemalanmak istiyor. Ortak değerimiz ve Cumhuriyetimiz kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk isminin arkasına sığınarak yapılan bu açıklamalara artık milletimiz itibar etmiyor. Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır. CHP, milletin ortak değerlerini suiistimal ederek siyaset yapmayı artık bırakmalıdır.” diye konuştu.

Bütün bu olumsuz ve ideolojik yönlendirmelere rağmen 2012-2013 eğitimin yılına tarihi nitelikte reformlarla girildiğini vurgulayan İl Başkanı Özmen, “Vatandaşımızın bu çığırtkanlıklara kulak asmamasını ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmasını istiyoruz. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılında değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Editör: TE Bilişim