Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de 23 Mart Pazartesi günü sendika, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını söyledi.

7 Haziran genel seçimleri öncesinde AK Parti Niğde’de 3 milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Bunun içinde parti genel merkezi yeni bir uygulamaya imza atıyor.

STK'LAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI SEÇECEK

Ak Parti Niğde İl Teşkilatı kısa bir süre önce il delegelerine  milletvekili aday adaylarının seçimi için temayül yoklaması yapmıştı. İl yönetimi bu kez, şehir genelindeki sivil toplum kuruluşlarını bir temayül yoklamasında buluşturmayı planlıyor.

Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri Ak Parti il Başkanlığında kurulacak sandıklarda oy kullanmaya davet ediliyor.İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Demokratik temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak diyen Emrah Özdemir şu ifadelerde bulundu;

HERKESİN GÖRÜŞÜNÜ ÖNEMSİYORUZ

‘’ AK Parti Milletvekili aday adaylarının parti içerisinde yapılan temayül yoklaması sonrasında, partinin genel merkezinde bire bir görüşmeler yapıldı. Aday adayları üzerinden anket çalışmaları devam ederken şimdi de STK’lar arasında temayül yoklaması yapılmasına karar verildi. Bu uygulama ilk defa yapılacak. Oy kullanacak olanlar Niğde’de kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini yazmak suretiyle kanaatlerini bildirecekler. Oy pusulalarımızda isim sorulmayacak, 3 isim yazılması istenecek. AK Parti olarak sadece Niğde’de kendi parti dinamiklerimizin değil STK’ların da tercihlerini öğrenerek kendimize bir yol haritası belirleyecek ve milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacağız. Oy verme işlemi parti binamızda 23 Mart Pazartesi yapılacak. 09.00’da sandıklarımız kurulacak ve oy verme işlemi başlayacak.17.00’da sona erecek. Oylar mühürlenip, teşkilat temayülü gibi Genel Merkezimiz temsilcilerine teslim edilecek. Sonuçlar açıklanmayacak. Dernek,vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurullarını oy vermeye davet ediyoruz’’ dedi.




Editör: TE Bilişim