AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda müjde üstüne müjde verdi.

Niğde'den Ak parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, 3.sıra Milletvekili adayı Yaşar Ataç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Meclis Başkanı mahmut Peşin, SKM Başkanı Bülent Küçüktuna, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir katıldı.

Sağlıktan ekonomiye, tarımdan asgari ücrete kadar birçok alanda önemli projeler vardı.

İşte Ak parti'nin seçim beyannamesinden bazı satırbaşları


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
- Bugün yeni bir dönem. Bugün yeniden Bismillah diyoruz.
- 1 Kasım'daki seçimlere ilk günkü heyecanla gittiğimizin kanıtı bu salondaki coşkudur.
- Kardeş kavgasını körüklemek isteyen hain çetelere karşı Türkiye'nin 4 bir yanından ses olacaktır. 
- Bütün mehmetçiklerimizin, polislerimizin alnından öpüyorum. O bayram günü bizi bağrına basan Diyarbakırlı kardeşlerimizin alnından öpüyorum. Kimse başladığımız işi yarım bırakacağımızı düşünmesin. Bütün silahların üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek.
- Aynı kıbleye yönelenlerin kıblesini değiştirmeye kimse muktedir olamayacaktır.
- Bugün oynana oyunların hedefi ülkeyi yolundan çevirmektir. Hedef Türkiye'dir. Milli Birlik ve kardeşliğimizdir.
- İnşallah Filistin bayrağının BM'de olduğu gibi Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da da dalgalandığını hep birlikte göreceğiz.
- 7 Haziran günü, tek başına iktidar olamadığımız zaman Bosna'dan, Üsküp'ten,Suriye'den Filistin'den gelen mesajlara dökülmüş gözyaşlarını hala zihinlerimizde tutuyoruz.
- Ak Parti, hayala göre değil siyasete göre vaat yapan, yapmayacağı şeyi vaat etmeyen bir partidir.
Birinci reform: Özgürlükçü yeni bir anayasa yapacağız.
BAŞKANLIK SİSTEMİ VE PARALEL YAPI

Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği, emniyet ve huzur içerisinde yaşayan bir toplum inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken önceliğimiz ülkemizin çoğulcu demokratik bir anayasa ile yönetilmesidir. Demokratik doğasını kaybeden parlamenter sistemin yerine etkin ve dinamik başkanlık sisteminin daha uygun bir model olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir. 
AB ÜYELİĞİ

Türkiye'nin AB üyeliği çalışmalarına hız kazandıracağız. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesini, ve suistimallerin önüne geçilmesi için yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. STK'ların geliştirilmesi ve güçlendirilmesine dair yasa çıkaracağız.
YENİ SİYASİ PARTİLER KANUNU

Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi yasaları kaldıracağız. Yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız. Demokratik siyasete ve bu siyasetin öncülerine güç kazandırmak için siyasi etik kanununu çıkaracağız. 
Seçim barajıyla ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bütün toplum kesimlerine dönük olarak özgürlükçü siyaseti egemen kılacağız. Alevi kanaat önderleriyle diyalog içinde gerekli adımları atacağız.

ALEVİ AÇILIMI

Türkiye'de Kürt Türk Sünni Alevi gibi ayrım yapmak isteyenlere karşı bütün fikirlerin serbestçe ifade edilmesi Ak Parti sayesinde gerçekleşmiştir. Birçok kere Alevi kanaat önderleriyle bir araya geldik. Bundan sonra da Alevi toplum kesimlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her adımı atacağız.
Roman vatandaşlarımızın sorunlarına son vererek eğitim ayrımcılığını bitireceğiz. Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni dolayısıyla ötekileştirilemeyecek.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK

Çözüm sürecini nihayete erdirmek amacıyla çıkardığımız terörün sona erdirilmesi kanunu ile gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Sayın Bahçeli bu kanunun kaldırılacağını söylüyor. Biz iktidarda olduğumuz sürece bu kanun kalacak ve barışın tesisi için gereken her şeyi yapacağız.

YERLE BİR EDECEĞİZ

Bu süreci sabote etmeye çalışan terör örgütü yeniden silaha sarılmıştır. Her türlü şiddete başvuran bu terör örgütü ne Türkiye'yi terk etmiş ne de silah bırakmıştır. Terör örgütünün sabotajları sürecin sürdürülebilir olmasını bozmuştur. Her özgürlük bir sorumluluk getiririr. 
Kamu düzenini tehdit eden bütün odakları yerle bir edeceğiz.
YARGI REFORMLARI

HSYK'yı Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak yeniden yapılandıracağız. Yargıya ulaşılabirliği artıracağız. Savunma hakkı ve adli yargıyı güçlendireceğiz. Ülke genelinde yargıda zaman yönetimini düzenleyeceğiz. Bu çok önemli çünkü gecikmiş bir adalet olmaz. 

EĞİTİMDE BİRÇOK REFORM

Bütçeden en fazla payını eğitime almış iktidar olarak eğitimde niteliksel bir dönüşümün önünü açacağız. Yetkileri merkezden yerel okullara vereceğiz. Öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için eğitim almalarını sağlayacağız. Her anlamda dijital içerikle zenginleştirilmiş mobil öğrenme biçimini yaygınlaştıracağız.
Kamunun vatandaşımıza sunduğu her türlü hizmetin kalitesini artırıyoruz.
Ekonomimizdeki en büyük  reformu da reel ekonomide yapacağız.
İleri teknolojiyle yüksek katma değere dayalı ekonomik dönüşüm.İthalat bağımlılığını azaltan, ihracı teşvik eden politika
İş yeri açma ve çalışma prosedürlerinde yeni çalışmalar yapacağız. Gümrük işlemlerini hızlandıracağız. Enerji sağlık havacılık, uzay, otomotiv, bilişim ve savunma sistemlerindeki çalışmaları destekleyeceğiz.
4,5 ihalesini yaptık, en kısa zamanda 5G'ye geçiş için de altyapıyı sağlayacağız.

TAAHHÜTLER

Biz bu vaatleri masa başında hazırlamadık. Sahaya indik halkımızı dinledik.
Aile ve çocuklara dönük olarak vaatlerimiz:
Güçlü bir toplum için çocuklarımıza sahip çıkmamız gerektiğni biliyoruz. Ailenin ve çocukların korunmaları için sosyal yardıma ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza yetişmek için Aile Sosyal Destek Programı (ASTEP)'i harekete geçiriyoruz. Bu konuda kültür sanat TV programlarını teşvik edeceğiz.  

ANNELERE MÜJDE

Ev almak için hesap açan vatandaşımıza yüzde 15 destek sağlayacağız. Bütün annelerimize ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üç ve üzeri için 600 lira hediye edeceğiz. Şu ana kadar 265 bin 782 anneye ödemeyi yaptık.

YERLİ ANİMASYONLAR

Yerli ve milli bilgisayar oyunlarının animasyonların ve masallarımızın çocuklarımızın bilinçlerine yerleşmesi için çalışmalar yapacağız.

KADIN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK DESTEK

Kadın girişimcilerin, 100 bin TL'ye kadar 5 yıllık vadeli kredileri için yüzde 85 oranında kefaret imkanı sağlayacağız. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdemi izni şeklinde değerlendireceğiz. 

ANNELER ÇOCUKLARIYLA BERABER

İlk çocukta 2 ay, üçüncüde 4, ay üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışacak anneler tam ücret alacaklar. Günün yarısı işte diğer yarısı çocuklarla geçecek. Biz burada kadınlarımızın annelik ile meslek arasında bir tercih yapmasını istemiyoruz. Bu süreden sonra kadınlarımız hala çocuklarının yanında kalmak isterlerse çocukların eğitim yaşına kadar yarı zamanlı çalışabilecekler.,
Kadına yönelik şiddete karşı olarak yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz

GENÇLERE BİRBİRİNDEN BÜYÜK MÜJDE

Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Gençlerimize sınırsız ücretsiz internet erişme imkanı getiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.
İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.Bu hem işçiye hem iş verene destektir. Gençlerin istihdamının  bu derece desteklendiği dünyada örnek yoktur. Gençler ya kendi işini kursun, ya da bir işe avantajlı müracaat etsin.

GENÇDES KURULACAK

Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız. Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız.GeçDes diye bir birim oluşturuyoruz. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Her şeye engel olursunuz da aşkın önüne geçilmez. Evlenmek isteyenlere çeyiz hesabı çalışması başlatacağız.
Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20 si oranında devlet destek verecek.

ENGELLİLER İÇİN ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Engelli vatandaşlarımızın bizim dönemde ne kadar büyük, devrim mahiyetinde imkanlara kavuştukları herkesin malumudur. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz. 

EMEKLİLER İÇİN DEVRİM GİBİ ÇALIŞMALAR

Mübarek emeğiyle ülkeye katkı sağlayan emeklilerin bir talebini dinleyelim. 1100 liranın altında maaş alan işçi ve bağkur emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Emekli memur maaşlarını da düzenledik. Şimdi bütün emeklilerimize ayda 100 yılda 1200 lira takribi durumuna göre yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun. Bu da refah düzeyinin yükseltilmesi anlamda önemli. Tarım emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmayacak. BağKur emeklilerimiz ise 884 liraya ulaşmış olacak.

Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz BağKur sigortamızın sosyal güvenlik primi kesintisini tamamıyla ortadan kaldırıyoruz. TOKİ evleri ile emeklileri ve asgari ücretlileri konut sahibi yapacağız. Herhangi bir emeklimiz 250 TL ile ev sahibi olabilir.
Esnafımıza 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi fabrikası yapılacak. Esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisini almayacağız. 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Birincisi, yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekte tarım oluşturan üreticilerimize destek sağlayacağız. Basınçlı sulama sistemini yaygınlaştıracağız. 2019'a kadar 10 milyar araziyi tarıma elverişli hale getireceğiz. 

EĞİTİM ALANINDA VAATLER

Tüm okullarımızda tam gün eğitim ve öğretime geçilmesini sağlayacağız. Fatih Projesi aracılığı ile tüm öğrencilere nitelikli eğitim alt yapısı oluşturacağız. Eğitim dışında kalanlara imkan sağlayacağız. Orta öğretimi bitiren her öğrencimizi bir spor dalında veya bir müzik ensturmanı dalında eğitim almasını sağlayacağız. Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz. Bundan sonra üniversiteye geçiş sınavları yılda 1 kez değil, her aşamada öğrencilere fırsat verebilecek şekilde 2 mümkünse 3 kez yapılacak. Öğrencilere ücretsiz müze kartı verilecek, bazı dersler buralarda yapılacak.

SAĞLIK ALANINDAKİ MÜJDELER

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi ve saygınlıklarının korunması için çalışmalar. Yurt genelinde 26 sağlık bölgesinde şehir hastanelerimizi hizmete açacağız. Önümüzdeki dönemde hastanelerimizdeki nitelikli yatak oranını yüzde 90'a çıkaracağız.
İhtiyaç sahibi her bir vatandaşımızın evinde bakım hizmetini sağlayacağız. Uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi çalışmaları yapacağız. Bir milyon bisikletle sağlıklı yaşam programını başlatacağız. Bazı kanser türleri olmak üzere erken teşhis çalışmalarını çoğaltacağız.

ASGARİ ÜCRET

Canlarımızı dişlerine takan işçilerimize kulak verelim. Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL'ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak. Taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. 
Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz. 
Önümüzdeki dönemde dikey değil yapay bir yapılaşmayı özendirecek teşvik edeceğiz. Şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak şartlarını iyileştireceğiz. Tarihi şehir merkezlerinin canlandırılmasına yönelik projelere destek vereceğiz.
Editör: TE Bilişim