Niğde Belediye Meclis Salonunda düzenlenen Yerel Yönetimler Şurasına Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım başkanlık yaptı.

 

İl Yerel Yönetimler şuarasına AK Parti Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, İlçe Başkanı Latif Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı,  Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, AK Parti il genel meclis ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

 

Yerel Yönetimler Şurasında konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gündemdeki konuları değerlendirdi, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Akdoğan’dan Başbakan’a ‘Geçmiş Olsun’ Dileği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçirdiği ameliyat nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Başbakanımıza geçmiş olsun diliyorum. Allah’tan acil şifalar dilerken yine Allah kendilerini başımızdan eksik etmesin temennisinde bulunuyorum. Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

 

“İlimizi Üçüncü Kez EMITT Fuarında Temsil Ettik”

Başkan Akdoğan; “EMITT Fuarı Niğde için ömenli. İlimizin İstanbul’da EMITT Fuarı’nda Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi olarak en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduk. Niğde’mizi Kültür ve Turizm Fuarı olan bu büyük fuara Niğde Belediyesi olarak üçüncü kez katılıyoruz. Biz belediyede yönetime gelene kadar Niğde Belediyesi bu ve buna benzer fuarlara tarihinde hiç katılmamıştı ve biz bu noktada yine ilklerin altına imza atarak Niğde’mizi uluslararası ölçekte tanıtmanın gayreti içersinde olduk. Niğde’miz açısından ve insanımız açısından orada faydalı bir hizmet yaptığımızı Niğde’mizin gelişimine güzelleşmesine ve turizminin bir adım daha öteye gitmesine katkı sağladık” dedi.

 

“Niğde Belediyesinin Bütçesini Üç Buçuk Kat Büyüttük”

Belediyenin bütçesi hakkında da bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Biz bundan üç yıl önce göreve geldiğimiz de Niğde Belediyesinin 2008’in 31 Aralık itibariyle bütçesi 17 - 18 milyon liraydı. Üç yılı tamamladığımızda Niğde Belediyesi’nin bütçesini biz 70 milyona yakın hale getirdik. Yani Niğde Belediyesi’ni tabiri caizse bütçesini üç buçuk kat büyüttük. Dolayısıyla Niğde Belediyesi’nin bütçesini disiplin altına alırken yine gelirlerini sağlıklı bir şekilde tahsil etme yoluna gittik. Niğde Belediyesinin bir yılda zor ödenen faturaları bugün ödeme tarihini bir ayın altına çektik. Yani Niğde Belediyesi dışarıdan özel sektörden aldığı alımların karşılığını fatura kesildikten en fazla bir ay sonra ödeyen bir belediye konumuna getirdik” şeklinde konuştu.

 

“Niğde Belediyesini 60 Milyon Borçla Devralmıştık”

3 yılda hem hizmet ürettiklerini bir yandan da geçmişten kalan borçları  ödediklerini Belirten Başkan Akdoğan; “Yaklaşık 60 milyon lira borçla devir aldığımız Niğde Belediyesi’nin borcunu 42 milyonlara indirdik. Yani bir yandan ilklere imza atarak hizmet ürettik diğer yandan da  18 milyon dolaylarında bir borç ödemesi de gerçekleştirmiş olduk” dedi.

 

 

 

Büyük Başarı…

“Niğde Belediyesinin İller Bankasına Borcu Yok”

Türkiye genelinde bazı Belediye Başkanları Ocak Şubat ya da Mart aylarında İller Bankası payında kesinti olmasın çünkü biz kesinti olduğu zaman kışla mücadele etmekte zorlanıyoruz diyorlar. Bunu ne demek? Bunu Belediye Başkanı kardeşlerimiz çok iyi bilirler. Belediyelerin İller Bankası’na olan borcundan dolayı aylık istihkaklarının yüzde 40’ı kesilir. Bunun kesilmesini istemiyor Belediye Başkanlarımız. Tabi Sayın Başbakanımız bunun olmayacağını ifade etti çünkü bu şartlarda bu borçların alındığını ifade etti. Ama ben hemen şunu söylemek istiyorum. İller Bankası’ndan otuz aylık mücadelemiz sonucu Niğde Belediyesi olarak borcumuzu bitirdik. Birinci aydan itibaren Niğde Belediyesi’nin istihkakları kesintisiz geliyor. Bir çok Belediye Başkanı Sayın Başbakanımızdan bunları talep ederken biz Niğde Belediyesi olarak bu konuyla ilgili talep eden konumda değiliz. Çünkü İller Bankası’na olan borcunu bitirmiş bir belediyeyiz ben bunun müjdesini veriyorum” şeklinde konuştu.

 

 

“Niğde’nin Sayısal Haritasını Oluşturuyoruz”

Niğde’nin sayısal haritası biz göreve geldiğimizde yoktu diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’nin, il olarak sayısal haritası yoktu. Hali hazır haritası olmayan bir belediyeydi. Düşünebiliyor musunuz 25 binlik haritası olmayan bir belediyeydi. Nazım imar planı olmayan bir belediyeydi. Biz göreve geldikten sonra 25 binlik haritamızı, arkasından sayısal haritamızı yaptırdık şu anda da nazım imar planı dediğimiz planı ikmal etmek üzereyiz. Birkaç ay içerisinde de bunu tamamlayarak Niğde Belediye Meclisi’nden geçirdikten sonra Bakanlık onayına sunmuş olacağız” dedi.

 

 

“Niğde’nin Ufuk Projesi Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi”

Niğde’nin geleceğini ilgilendiren önemli projelerimizden biride Kentsel Dönüşüm Projesinin olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesinin hakikaten üzerinde çok durduğu yaklaşık bir yıl gibi bir zamandır da üzerinde çalıştığı bir proje Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi. Çok şükür bu projede de Niğde Belediyesi olarak sona yaklaştığımızı ifade edebilirim. Niğde Belediyesi olarak buradaki tüm vatandaşlarımızın hak sahiplerinin haklarının tespit edilerek yüzde 95 mertebesinde sözleşmelerinin imzalandığı ve alansal olarak ta yüzde 95’e ulaşıldığını belirtebilirim. Bu çerçevede yine buradaki vatandaşlarımızın, yaklaşık 1000 konut yani 18 bloktan oluşan blokların tekamül ettiği denk geldiği bölgedeki arsa devirlerinin Niğde Belediyesi adına tescilini yaptırdıktan sonra geçen hafta TOKİ’ye giderek 1000 konutun yapılacağı yerin arsa devirlerini TOKİ’ye devrettik. TOKİ’de İnşallah Mart ayının ortalarında burada ihaleye çıkarak 1000 konutun ihaleyi alan firmada nisan ayında imalatına başlayacak” şeklinde sözlerine devam etti.

 

“İmam Hatip Meydanından Niğde Evlerine Kadar 35 Metre Genişliğinde Bulvar”

 

 

Başkan Akdoğan; “Yine mart ayının sonunda da ikinci 1000 konutluk alanın tapusunu TOKİ’ye devretme konusu da şu anda planlarımızın içersinde. Yani her hafta yüz tane vatandaşımızın tapu devrini Niğde Belediyesi olarak biz alıyoruz. Niğde Belediyesi ve Tapu Dairesi’yle beraber açtığımız ofise tapu sahiplerini davet edip tapu devirleri Niğde Belediyesi’ne gerçekleşiyor. Bizde tapu devirlerini aldıktan sonra bunu götürüp TOKİ’ye teslim ediyoruz. TOKİ’de ona göre işlemini başlatıyor. Bu alanın şöyle bir önemi ve özelliği olacak, İmam hatip Lisesi’nin olduğu yer tamamen kalkıp meydana dahil edilecek ve oradan 35 metre genişliğindeki bir bulvarın Niğde Evlerine doğru gideceğini söyleyebiliriz. Yani biz bundan üç yıl önce seçimlerde verdiğimiz sözü yerine getirirken 6000 konut 900 işyerinin imalatını da gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

 

 

 

“Niğde Belediyesi Üst Geçit Yapıyor”

Niğde’nin 3 yıl içerisinde ilklerle tanıştığını belirten Başkan Akdoğan; “Belediye Meclisi’nde onayladığımız İlhanlı Mahallesi ve Eski Sanayi arasındaki demiryolu üzerine bir üst geçit projesi. Bu projemizi biz Belediye Meclisi’nde onaylatarak yine orada kamulaştırma kararlarını da Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni’ne alarak bu projeyi de önümüzdeki günlerde ihalesine çıkarak yapacağız. Seçimden önce ifade ettiğimiz üzere ya buradan bir alt geçit, teknik manada hangisi müsaade ederse yada buradan bir üst geçitle yeni terminali şehirle bütünleştireceğiz. İlhanlı Mahallesi’ni şehirle bütünleştireceğiz demiştik. Bu çalışmayı da İnşallah 2012 sonuna kadar tamamlayacağız. Bu üst geçidi Niğde’mize kazandırmış olacağız. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, biz bundan üç yıl önce Belediye Başkanlığı’na seçilip devir teslim yaptıktan sonra üçüncü gününde bizim önümüze bir tebligat zarfı geldi. Niğde Belediye’nin cenaze aracına haciz gelmişti benim Belediye Başkanlığımın üçüncü gününde. O belediyeden bugün bakın yaklaşık 10 milyona mal olacak bir üst geçit projesi yapıp tamamlayacak güce gelmiş bir belediyeyeyiz. Nerden nereye geldiğimizin altını çizmek için bunları söylüyorum. Gerçekten Niğde Belediyesi son üç yılda hem ilklerin altına imza atarken hem de olması zor işleri başarmış bir belediye. Tabi bunları yaparken biz kendi başımıza yapmadık. En başta Belediye Meclis Üyelerimizin  bize vermiş olduğu desteklerle yine belediye personelimizin bize vermiş olduğu destekler ve onların gayretleriyle bunların üstesinden gelmiş ve bunları başarmış bir belediyeyiz biz. İkinci bir üst geçit projemizde yine Ditaş’ın altındaki devlet demiryollarını Niğde Evleri’ne bağlayan kesim üzerinde İnşallah olacak onunda ihalesini bu sene yapacağız. Dolayısıyla Niğde Belediyesi 2012 yılında iki tane üst geçit yapacak duruma gelmiş ama bugüne kadar gelmiş ama kurulduğu günden bu güne kadar bir tane üst geçit yapamamış bir belediye. Biz bir yılda iki tanesini yapacağız. Bu bakımdan gerçekten belediyemiz iyi yolda halkımızın hizmetinde ve hizmetinde olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 










Editör: TE Bilişim