Ak Parti Niğde Teşkilatı Aday Adayları Temayül oylaması yapıldı.

Haber : Selim GÖKEL - özel


Ak Parti Niğde’de aday adayları arasında genel merkezin aldığı kararla Temayül Yoklaması Cumartesi günü Hüdavent Hatun Düğün salonunda yapıldı.

Ak Parti Niğde İl Başkanlığı ve Ak Parti Genel Merkezinden gelen heyet gözetiminde Niğde Merkez, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçeleri aday adaylarını da kapsayan şekilde kapalı zarf usulü ile temayül oylaması yapıldı.

Yoklamada, oy kullanacak partililerin hangi aday adayını istediklerine dair bir seçenekli soru yanında beş tane soru da mevcut belediye başkanlarının çalışmalarına dair sorular soruldu. 


ADAY ADAYLARI HEYECANLIYDI

Oylamaya, Niğde İl Yönetimi, kadın ve gençlik kolları asil üyeleri, mahalle başkanları, belde teşkilat başkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri oy kullandılar.

Niğde Belediye Başkanlığına aday adayı olan 13 isim ile birlikte, ilçe ve belde teşkilat aday adayları ve oy kullanabilecek delegeler de salon etrafında oy kullanma süresinin sonuna kadar beklediler, kulis yaptılar, görüntüler oluştu.

Sabah saat:10:00’da başlayan oylama 15:30’da sona erdi.

Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım  komisyon başkanlığı yaptığı heyet gözetiminde oylama yapıldı.

650 KİŞİDEN 557'Sİ  OY KULLANDI

Komisyon başkanı Hasan Hami Yıldırım, oylama sonucunda yaptığı açıklama da 650 kişinin oy kullanabileceği temayül yoklamasında 557 kişinin oy kullandığını, katılım oranının da yüzde 85 olduğunu belirtti.

Oylanan zarflar Niğde de açılmadan Ak Parti Genel Merkezinde açılıp değerlendirilecek. Temayül sonuçları ve ileriki zamanda yapılacak anket sonuçlarının ardından özellikle Niğde Belediye Başkan Adayını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği tahmin ediliyor.



 

Editör: TE Bilişim