Ak Parti Niğde Merkez İlçe Başkanlığı için iki aday çıktı, tek aday tek liste ile seçim yapmak isteyen Ak Parti'de kongre ertelendi. 


Ak Parti bu pazar günü yani 7 Aralık 2014 günü Niğde Merkez İlçe Kongresi vardı ancak kongre ileriki bir tarihe ertelendi. 


Bu hafta sonu Ak Parti Merkez İlçe kongresine merkez ilçe başkanlığı için iki aday çıktı. Halen Ak Parti Niğde Merkez İlçe Başkanlığını yürüten Ömer Kılıç ile daha önceki dönem   merkez ilçe başkanlarından Ayhan Çalkan aday olduklarını belirtti. 


Genel Merkezin adayı olan ve halen merkez ilçe başkanlığı görevini  yapan Ömer Kılıç'ın karşısında, Ayhan Çalkan'ı destekleyen güçlü bir blok var. 

Ak Parti'de daha öncede belirttiğimiz gibi genel temayül tek aday tek liste ile kongreye gitmek.  Ancak Ayhan Çalkan ve ekibinin çıkmasıyla hesaplar altüst oldu. Genel Merkezin Ömer Kılıç'ı göstermesine rağmen Ak Parti'de merkez ilçe krizi yaşandı. Ayhan Çalkan Genel Merkez'de görüşmeler yaptı, yerelde görüşmeler yapıldı ancak adaylıktan çekilmesi konusunda ikna edilemedi.  Ömer Kılıç'ın karşısına güçlü bir Çalkan ekibinin çıkması bu şekilde seçime gidilmesi iki adaydan kim kazanırsa kazansın ileride bölünmelere neden olacaktı. Bunu öngeren Genel Merkez Ak Parti Merkez İlçe kongresini erteledi. 

Ak Parti'de eskiler ve yeniler kılıçları çekti. İl çarpışma Merkez ilçe kongresinde olacaktı ama ertelendi. Merkez ilçe Kongresi nasıl atlatılırsa atlatılsın  ardından yaklaşan  İl Başkanlığı kongresi de çok şeye gebe...

Diğer yandan, Bor İlçe Kongresi yarın 6 Aralık 2014 günü yapılacak. Halen ilçe başkanlığı görevini yürüten Yavuz Ergun tekrar aday. Bor ilçesinde tek aday ve tek liste ile seçime gidilecek. 





Editör: TE Bilişim