Ak Parti Genel Merkez 5. Olağan Kongresi öncesi, gerek delege seçimleri, gerekse il, ilçe ve belde kongreleri sürecini anlatmak için bugün parti yöneticileri ve belediye başkanlarının katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi. 

Ak Parti İl Başkanlığı binasında yapılani toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez ilçe Başkanı Ömer Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Reyyan Sayın, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Burak Tunç, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergün, bazı belde belediye ve teşkilat başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

GERİLEME DÖNEMLERİ SONA ERMİŞTİR

Toplantıda kongre süreciyle ilgili açıklamlarda bulunan Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir şunları dile getirdi:
 
 
''AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir.
 
AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır.
 
AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü Kongre Süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır. '' dedi
 
YÜKSELİŞ DÖNEMİ
 
Özdemir , Türkiye'deki siyaset tarihini Yükseliş Dönemi olarak adlandırarak şöyle devam etti:
 
''AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. 
 

AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur. 
 
AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir. 
 
Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır.Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. Kongrelerimiz öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır.  Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. 

Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır. 
 

 
Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır.
5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir.
 
Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır.
 
Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.'' dedi



KONGRELER 17 EKİM'DE BAŞLIYOR
 
Niğde'de kongre sürecinin 17 Ekim'de başlayacağını ifade eden Özdemir şöyle devam etti :
 
''İlimiz / İlçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde …17-18…. Ekim 2014günü aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır.
 
Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir.
 
Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile Yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır.
 
Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir.



EMRAH ÖZDEMİR,İN  ADAY MISINIZ SORUSUNA CEVABI

Niğde Ak Parti Olağan Kongre Süreci hakkında bir basın toplantısı düzenledi ve süreç hakkında bilgi verdi.
 
Daha sonra gazetecilerin sorduğu ''Milletvekilliğine aday mısınız'' sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bizler hep Ak Parti ailesi olarak söze başlıyoruz. Biz gerçekten bir aileyiz. Bu ailede de kavgalara anlaşmazlıklara izin verilmez. Bizim il başkanı olarak görev yapmamız partimize daha çok faydalı olacaksa il başkanı olarak devam ederiz. Yok “bir kenarda dinlen iki seçim atlattın” derlerse bir kenarda dinleniriz başka görevler bekleriz yada görev yapmayız. Sonuçta bizim amacımız önce milletimize hizmet etmek sonra partimize hizmet etmek. Bu hizmetlerde nerde olacaksak nerede faydalıysak orda olmaya razıyız. Şuanda biz görevdeyiz. Benim görevim bu kongrelerimizi sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmaktır. Daha sonra istişareler sonucunda il başkanı olursak il başkanı, başka bir görevse başka bir görev, hiçbir görevde yapmayabiliriz. Bunu zaman gösterir”
 
Hepinize ilginiz için teşekkür ederim.'' dedi.


AKDOĞAN: AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK !...

AK Parti Niğde İl Başkanlığında kongre süreciyle alakalı düzenlenen basın toplantısına katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; " Teşkilatımızda ki hiç bir arkadaşımızla ayrımız gayrımız yok. Bu kervan hepimizin ve bu kervanı hep beraber yürüteceğiz. Kongrelerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Birlik beraberlik içerisinde çalışmalarını yürüteceklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kongre süreçleri bir yenilenme tazelenme yenilenme süreçleridir. Elbette omurgayı muhafaza ederek, bir takım değişiklikler olabilir. Ama şunu söylemeliyim ki bu partiliyim diyen herkes yönetim kurulu üyemiz sayılır. AK parti ailesi çatısı altında partimizde görev yapmış il başkanlığından yönetim kurulu üyelerimize kadar bütün kademelerde görev yapmış arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni kongremizde de partimizin değişik kademelerinde de görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. İnşallah bu kongreler partimizin var olan birliğini beraberliğinin daha da pekişmesine sebep olur. Bu kongreler yeni bir sinerji oluşturarak 2015 seçimlerine de daha da aktif teşkilatlarla gitmeyi bizlere yaşatır. 2015 seçimleri Türkiye'yi 2023 e taşıyacak kadrolarla yeniden yönetime, iktidara geliriz diye düşünüyorum. İnşallah böyle olur. AK Parti ailesi olarak bizim amacımız Niğde de başta belde kongrelerimiz olmak üzere, İlçe kongrelerimiz ardında da il kongremizi yaparak Niğde'de inşallah yeniden bir tarih yazılır diye ümit ediyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Hem kongreleri yapacağız, hem seçimleri yapacağız hemde çalışmaları beraber yürüteceğiz. Teşkilatımızda ki hiç bir arkadaşımızla ayrımız gayrımız yok. Bu kervan hepimizin ve bu kervanı hep beraber yürüteceğiz. Kongrelerin hayırlı olmasını diliyorum. Tüm teşkilatlarımızda kongrelerin kazasız belasız yapılmasını Cenab-ı Allah nasip etsin diyorum. Kongrelerimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.






Editör: TE Bilişim