Ak Parti Niğde 5.  Olağan Kongresi Niğde 5 Şubat Kapalı Stadyumunda Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in katılımı ile yapıldı. 

Haber-Video: Selim GÖKEL
Fotoğraf; Yasin YURTMEN





BU KONGRE ÇOK KONUŞULACAK YORUMLARIMIZI VE VİDEOLARIMIZI BEKLEYİN

Kongre divan oluşturulması, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ile başladı. İlk olarak kongrede tek aday olan mevcut il başkanı Emrah Özdemir konuşma yaptı. 

ÖZDEMİR; AK PARTİ NİĞDE'DE HER SEÇİMDE OYUNU ARTIRDI

Emrah Özdemir konuşmasında; "2002 yılından beri yapılan bütün seçimlerde oyumuzu artırarak başardı ile çıktınız. Cumhuriyet tarihinde halkın seçtiği ilk seçimde Niğde ilimiz Türkiye ortalamasının 8 puan üzerinde oy vererek yüzde 59 ile partimizinin kurucusunu Cumhurbaşkanı seçtiniz.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa sahip çıktınız ve ilimizi bölgemizde lider yaptınız. Başarıya giden her yolda Ak Partimizin her kademesinde olan sizlerle beraber yürüdük yürümeye de devam edeceğiz"dedi. 

Özdemir'in konuşmasının ardından, Ak Parti Niğde teşkilatının çalışmaları hakkında bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. 

AKDOĞAN; BELEDİYEMİZ İYİ YOLDA

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise kongre de yaptığı konuşmada belediye faaliyetlerinden de söz etti. Faruk Akdoğan konuşmasında; Göreve geldiğimizde Niğde Belediyesinin bir yıllık geliri 20 milyon idi, ama borcu ise 58 milyon du. Yani 3 yıllık gelirimiz ile borcumuzu ödeyebilecek durumdaydık bundan 6 yıl önce. Aradan 5 yıl geçti biz Niğde Belediyesinin bütçesini 80 milyona çıkardık, borcumuzu da 30 milyona düşürdük aradaki fark bu. Bundan 6 yıl önce asfalt yoktu, ya parke, yada delik deşik  asfalt vardı. Ama bugün 400 ton asfalt döktük. Parklarımızı yeniledik oturacak park yoktu 200 ün üzerinde park yaptık. İflas etmiş bir altyapımız vardı. yüzde 80 üzerinde tamamladık. Niğdemizin 130 bin nufüsü var. Efendibey mahallesinde yeniden 6 bin konut yapmak üzere yola çıktık. Niğde Belediyemiz iyi yolda..." şeklinde konuştu. 


Milletvekilleri Ömer Sevli ve Alpaslan Kavaklıoğlu'da birer konuşma yaptılar. Ömer Selvi; Kongreler siyasi partilerin bir şölenidir. Bu bir yarış değildir. Bunu yarış olarak kabul edersek bunun bir kaybedeni vardır. Ama kongrelerimizin kaybedeni yoktur. Birlik beraberlik içinde yarış içinde olmalıyız"dedi.

KAVAKLIOĞLU; ANAYASAL ÇOĞUNLUK İÇİN NİĞDE 3-0 ALMAMIZ LAZIM

Alpaslan Kavaklıoğlu ise; Bugün Niğde için önemli bir gün. Yeni Türkiye diyoruz. Nedir bu Yeni Türkiye   hedefimiz belli, istikametimiz belli, kıblemiz belli. Bu ülkeyi, bu milleti dünyadaki hak ettiği yere getireceğiz. Yeni Türkiye'de en büyük sıkıntı Anayasamız. Mevcut Anayasa'da öyle bir sistem kurulmuşki, bütün Anayasal kuruluşlar, bütün güçler birbirine çelme takacak şekilde dizayn edilmiş. İstenmiş ki Türkiye bir adım ileri gitmesin, yerinde saysın. Allah'ın izniyle bizim yapacağımız ilk iş bu prangaları çözmek olacak. Türkiye'nin önünü açacağız, milletin önünü açacağız. Tabi Anayasayı değiştirmek için Mecliste Anayasal çoğunluğu oluşturmak gerekiyor. Anayasal çoğunluğu sağlamak için de bizim üzerimize düşen şey Niğde'den Allah'ın izniyle 3-0 yapmamız lazım. Bunun için iki şey lazım, birisi birlik beraberlik, diğeri ise gayretli çalışmadır"dedi. 

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ise Ak Parti Niğde İl Kongresinde yaptığı konuşmada, bakanlığı alanında ülkemizde yapılan gelişmeleri anlattı ve ardından Niğde ile ilgili konulara geçti. 

Bakan Elvan; Türkiye güçlendikçe, Türkiye büyüdükçe ülkemizinde düşmanı artacaktır. Hem içte hem de dışarda bizimle mücadele edenler artacaktır. Bakın 17-25 Aralık darbe girişimlerini yaşadık. Bunlar kimlerle işbirliğ yapıyor. Vatanı seven milletini seven Türkiye'yi gider şikayet edermi. Türkiye'ye karşı mücadele eder mi. Bunları herkesin sorgulaması gerekiyor. Her türlü darbe girişimine karşı, vesayete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Ben bu bölgenin insanıyım, sizin hemşerinizim, bu bölgenin insanı vatanı ve devleti için herşeyi yapar bunu biliyorum. Türkiye nasıl üç kıtada soydaşlarımızın kardeşlerimizin mazlumun teminatı olan bir ülkeyse, Niğdeli vatandaşlarımız da Türkiye'nin teminatıdır"dedi. 

ANKARA-NİĞDE, ÇAMARDI- POZANTI - ÇİFTLİK KETENÇİMİNE YOLLARI TAMAMLANACAK

Bakan Elvan; Niğde ilimizi hiç bir ilimizden ayırt etmiyoruz.  Niğde ilimize baktığımızda, 12 yıllık süre içerisinde 240 kilometre Niğde ili sınırları içinde bölünmüş yol yaptık. Ak Parti harici dönemlerde yapılan yolların tam 5 katını bizim dönemimizde yaptık. Niğde'nin devlet yollarının yüzde 50'si bölünmüş yol. Bizim için önemli olan Pozantı - Kemerhisar arasındaki  otoban 19 kilometrelik yolun devamını tamamladık. İnşallah açılışını yapacağız. Ankara ile Niğde arasında otoban yok. Şuanda Ankara-Niğde otoyolunun yapılması için Yüksek Planlama kuruluna imzaya açtık. Fizibilite çalışmaları ve planlamasını yaptırtık.  Önümüzdeki günlerde Ankarak-Niğde otoyolunun ihalesine çıkacağız hayırlı olsun. Bir başka önemli projemiz Çamardı yolumuz. 22 kilometrelik bölümünü tamamladık, ama 28 kilometrelik bir bölümü daha var. O 28 kilometrelik bu yolu bu sene ihale ediyoruz ve yapımına hemen başlıyoruz. Yine devam eden bir başka projemiz Çiftlik ilçemizin yolu kalan kısmı da talimatları verdim bu yıl tamamlayacağız. 

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR

Bir başka talebiniz Köprülü Kavşak, Üniversitemizin olduğu bölüme arkadaşlarıma talimat verdim. Teknik olarak mümkün ise bu köprülü kavşağı yapacağız. İhalesini yaptığımız ve hemen başlayacağımız Kayser-Nevşehir-Niğde'yi birbirine bağlayan kavşakta bir köprülü kavşak yapacağız ve o sıkıntınızıda gidereceğiz. 

Niğde'nin 2014 Yılında 1 milyon 200 bin ton demiryolu nakliyatı yapmış demekki demiryolu taşımacılığı Niğde için önemli. Karadeniz'den Akdeniz'e hızlı tren, Antalya'dan ta Kayseri'ye olan hatta yine bir başka hızlı Tren çalışaması yapıyoruz. Ulukışla bu bölgenin sadece Niğde'nin değil, Aksaray, Kırşehir, Karaman, Kayseri civardaki tüm illerimizin lojistik merkezi olacak. Tüm taşıma, ihracaat gibi tüm faaliyetler buradan yürütülecek. Ulukışlamıza büyük bir lojistik merkezi yapacağız. İhracaat ile ilgili, taşımacılıkla ilgili ne varsa hepsi Ulukışla da merkez olarak toplanacak. Oradan Akdaniz'e Mersin Limanına ve diğer illere dağılacak. Ulukışla çok önemli bir yer haline gelecek"dedi. 

BOR'U DIŞARDA BIRAKMAYACAĞIZ. HIZLI TREN BAĞLANTISI YAPACAĞIZ

Ulaştırma Bakanı Elvan; Bizim yine hızlı olabilecek ikinci bir hat hızlı tren oluşturup, sizleri Akdeniz'de Karadenizle, İstanbul, İzmir ile buluşturmak istiyoruz. Yine bir başka hattımız, Yozgaz, Kırşehir, Aksaray ve Bor'un altından geçecek bir hattımız olacak. Bor'u dışarda bırakmayacağız. Bor'a da bir bağlantı yacağız. dedi.
Niğde'de yine Demiryolu hemzemin geçitleri sıkıntımız var. Bunların tamamını 2015 yılında yapacağız. Tüm hemzemin geçitlerimizi yapacağız. Demiryolu yetkililerine talimat verdim. Daha geniş araçların geçebileceği alt geçitler yaptıracağız. 

HAVAALANI İŞLETİLEBİLİR Mİ? ETÜD ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Havaalanı yapmak bizim için mesele değil. Biz çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Sadece İstanbul'daki 3. havaalanı 30 milyar liralık bir yatırım. Niğde'nin havaalanı ise 150-160 milyon liradır. Bizim için önemli olan bu havaalanının işletilmesi önemli, biz bu havaalanını işletebilecekmiyiz, işletemiyecekmiyiz. Havaalanı açtığınız zaman işleyebilicek mi? Biz bu konuda fizibilite- etüd çalışması yapacağız ve bu çalışma konusunda da sizleri bilgilendiriceğiz. Ama şuna emin olun, Orta Anadolu şahlanacak. Kayseri kalkınırsa, Niğde'ye katkısı olur, Niğde kalkınırsa Aksaray'a katkısı olur. Konya, Kayseri hinderlantı alanındaki bütün illeri çok büyük bir kalkınma hamlesi içine sokacağız. Buralar ikinci Marmara bölgesi olacak" dedi. 

Ekrem Erdem'in konuşmasının ardından kongre sona erdi ve yönetim listesi okunarak oylamaya geçildi



Editör: TE Bilişim