Haberin Videosu Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Niğde İl Başkanlığı 4.olağan kongresine katıldı. Tek Liste halinde halinde yapılan kongrede Mali Müşavir Ahmet Özmen İl Başkanı oldu. 
Haber Fotoğraf : Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER

Ak Parti 4. Olağan Niğde İl Kongeresine katılmak üzere İlimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'u   Bor Şehir girişinde Gülkür Petrol önünde 11:00'da Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Niğde Valisi Alim Barut, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Bor Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, İlçe, Belde Belediye ve Parti Başkanları, bazı muhtarlar, oda yöneticileri ve partiler karşıladı. 


Buradan Kongrenin yapıldığı 5 Şubat Kapalı Spor Salonuna geçerek kongreye katıldı. Divan oluşturulduktan sonra faaliyet raporu ve gelir gider tablosu okundu.  Kongrede, halen il başkanlığı yapan Muzaffer Şahiner , Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milletvekilleri Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu birer konuşma yaptı. Tek Aday ile gidilen kongrede Aday Mali Müşavir Ahmet Özmen'de bir konuşma yaptı.


Kongrede son olarak konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı 
Erdoğan Bayraktar, "Bu bir demokrasi şöleni, coşkuyla kutlanıyor. Diğer siyasi partilerin kongrelerine bakın havada sandalyeler uçuyor, birde bizim kongremize bakın, işte biz buyuz. Bizim partimizi siz kurmamış olsaydınız, biz başarı elde edemezdik. 2002 yılı sonunda yüzde 40'lar da faiz ve IMF'nin kapısında faizi ne olursa olsun para dilenen bir hükümet. Şimdi ne oldu 27 milyar dolardan, 2 milyar doları düştü borcumuz kendi kendimize yetiyoruz. 

Avrupa'da kriz var, İspanya'da, Portekiz'de, İtalya'da, Yunanistanİzlanda'da kriz var. İşsizlik yüzde 35'lere çıkmış, etrafımızda ateş çemberi var. Türkiye'de istikrar var" dedi. 


Niğde'nin Kentsel Dönüşüm projesinden de bahseden Bakan Bayraktar, Kentsel dönüşümün Niğde için çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti. 


Bakan Bayraktar, Niğde'nin uzun süredir kokusundan dolayı sorun haline gelen Akkaya Barajı ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Akkaya barajı ile ilgili konu da Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yakamıza yapıştı, bu konuyu da en kısa sürede çözeceğiz" diye konuştu.


Konuşmanın ardından oylamaya geçildi. Bakan Bayraktar ve TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile birlikte Niğde Konak Resturant'ta yemek yediler. 

Akşam saatlerinde Ak Parti Delegelerinin oy kullanmalarının ardından sandıklar açıldı ve 
Ak Parti Niğde İl Başkanlığı 4.Olağan Kongresi'nde başkanlığa Ahmet Özmen seçildi. 

5 Şubat Spor Salonu'nda yapılan kongrede, tek aday olan Ahmet Özmen, 273 delegeden 237'sinin Oyunu alarak İl başkanlığına seçilirken 36 oy da geçersiz sayıldı. 


Yeni İl Başkanı olan Ahmet Özmen'in yönetim kurulu ise, "Mesut Akbulut, Seher Açıkgöz, Remzi Bahar, Şükran Bayrakçı, İsmail Bilgiç, Refika Nur Coruk, İrfan Çalışkan, Songül Çalışkan, Cumali Çevik, Kadir Emrah Demiç, Can Demiryel, Mustafa Dikyuva, Cumali Doğan, Ertuğrul Doygun, Okay Erdoğdu, Sümeyye Erten, Ayşe Gökler, Ahmet Güney, Ayşe Işık, Ayşe Kamer, Harun Karaer, Fatih Karahan, Duran Koçkesen, Ali Korkunç, Erdal Niğdelioğlu, Hüseyin Özdamar, Emrah Özdemir, Saffet Öztürk, Mahmut Peşin , Ali Sayın, Mevlüt Şahin, Hikmet Şeker, Recep Şentürk, Ahmet Takyan, Ali Dede Tekin, Esin Uzun, Nurettin Vural, Murat Yenel, Adnan Yıldız'dan oluştu.




Bakan ve Beraberindekiler Akkaya Barajı Arıtma tesisi ve Niğde Üniversitesi kapmüs alanına geçerek Akkaya Baraj havzasında incelemede bulundu. HABER İÇİN TIKLAYIN



Bakan Koruma Aracı Trafik Kazası Yaptı... HABER İÇİN TIKLAYIN




 

Editör: TE Bilişim