Ak Parti’de Ayhan Çalhan’ın adaylığını açıklaması ile birlikte Merkez İlçe Kongresi krizi devam ederken, şimdi de İl Kongre krizi yaşanıyor.

Haber: Selim GÖKEL

Ak Parti Niğde İl Başkanlığı ve Merkez ilçe  kongrelerini yapamadı. Merkez İlçe kongresinde mevcut başkan Ömer Kılıç genel merkezinde desteği ile aday idi. Ancak Ayhan Çalkan’ın da adaylığını açıklaması üzerine kongrelere tek aday ile gitme kararı alan Ak Parti’de Merkez İlçe Kongresi krizi çıkmıştı. Merkez ilçe kongresi daha ileri bir tarihe atılarak atama yolu ile geçici çözüme gidilirken bu kez de il başkanlığı kongresi krizi çıktı.

Ak Parti eski İl Başkanlarından Yaşar Ataç, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 7 Şubat’ta yapılacak olan İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı.

Oysa geçen hafta Ak Parti Niğde İl Başkanlığından yapılan açıklama da  mevcut İl Başkanı Emrah Özdemir ile yola devam edileceği yani kongreye gidileceği belirtilmişti.

Merkez ilçe kongresinde karşılaşamayan Ayhan Çalkan ve Yaşar Ataç ekibi, mevcut yönetimle bu sefer İl Kongresinde kozlarını paylaşacaklar.

Türkiye genelinde tek aday ile kongrelere giden, birden çok adaylı teşkilatlara müdahale eden Genel Merkez geçici olarak Merkez İlçe Başkanlığı krizini çözmüştü. Ancak İl Başkanlığı kongresi krizi nasıl çözülecek merak konusu. İl Başkanlığının bu konuda açıklama yapması bekleniyor. 

Yaşar Ataç 7 Şubat 2015 Cumartesi günü yapılacak Ak Parti kongresinde aday olacağını şu sözlerle açıkladı.

Ataç; “Hedefi 2023 vizyonunu amacı yeni Türkiye anlayışında olan istek ve arzulu bir ekip ruhu ile Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Niğdemizde en iyi sonucu almak ve T.B.M.M de üç ( 3 ) milletvekili ile temsil edilmek Niğdemizi de ülkemizi de hak ettiği en üst düzeyde temsil etmek istiyoruz, Bu amaç ve gaye ile 7 Şubat Cumartesi günü yapılacak il kongremizde delegelerimizden ve bugüne kadar parti teşkilatlarımızda görev almış halende devam eden Ak Partili gönüldaşlarımızdan,kamuoyundan gelen istekler doğrultusunda halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilerek ve inanarak İl Başkanlığı’na aday olacağımı bildirir çıktığımız bu yolun teşkilatımıza Niğdemize ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Rabbimden dilerim”dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim