Ak Parti Niğde İl Başkanlığı Ak Parti’nin  11. Kuruluş Yıldönümünde  partililerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Niğde’de Sofra Resturant’ta verilen iftar yemeğine Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Parti Başkanları, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile bir çok partili katıldı.

 

Niğde ve Çevresi Ak Partililerin bir araya geldiği iftar yemeğine ezanın okunması ile başlandı. Yemek sonrasında bir konuşma yapan İl Başkanı Ahmet Özmen, iftar yemeğinin  Ak Partinin 11. Kuruluş yıl dönümüne ve Kadir Gecesine rast gelmesinden dolayı partililerin Kadir Gecesini kutlayarak başladığı konuşmasında ;

“ Tarihimiz de öyle on yıllar vardır ki buruk ve hüsranla geçmiştir, öyle on yıllar vardır ki bir devir kapatmış, yeni bir devir açmıştır. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti. Ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yola çıkan AK kadroları ile maruz kaldığı her türlü engellemeye rağmen, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmayı başarmış, yeni bir devir başlatmıştır.          Ülkemiz Merkez Bankası döviz rezervi 27,5 Milyar dolardan 103,11 Milyar dolara, kişi başı milli gelir 3492 dolardan 10.444 dolara, ihracatımız 36 Milyar dolardan 135 Milyar dolara yükselirken; IMF’e olan borcumuz 23,5 Milyar dolardan 1,7 Milyar dolara, enflasyon %65 den %6,31’lere, Merkez Bankası gecelik faizi %44’den %5’e inmiştir. Ülkemiz her alanda önemli gelişim sağlayarak dünyanın 16. Büyük ekonomisi haline gelmiştir. Ayrıca Niğde Bor arası yol  yapımı , muhtelif yerlerdeki kavşak düzenleme alt ve üst geçit yapım işleri, devam ede  gelen çeşitli restorasyon çalışmaları,14 adet değişik yerleşim yerlerinde sulama göletleri yapı işleri devam etmektedir” dedi.

Özmen ; Partimizi daha iyi konuma taşıyacağız       

Özmen konuşmasının devamında ;  Tüm teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcilerimizle, birlik beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde atılımcı ve kucaklayan bir yönetim anlayışı ile yakın zamanda yapılacak olan seçimlere hazır olduğumuzu ve her iki kişiden birinin oyunu almış, halkımızın gönlüne taht kurmuş partimizi halkımızın desteğiyle daha iyi bir konuma taşıyacağımıza yürekten inanmaktayım.” diyerek yemekte bulananların kandilini ve razaman bayramını kutladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da yaptığı konuşmada,” Ak Parti kişilere mahsus bir parti değil, milletimizin partisidir, milletimizin istediği rotada devam ediyor. Ak Parti çatısı altısında yolumuzdan sapmadan, gece gündüz  milletimizi hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Ömer Selvi yemeğe koltuk değnekleri ile geldi.

 Ramazan ayından bir hafta önce Ankara Çankaya Hastanesinde menisküs ameliyatı olan Milletvekili Dr.  Ömer Selvi, iftar yemeğine koltuk değnekleri ile geldi. Ömer Selvi yemekte yaptığı konuşma sırasında ses düzenin bozulmasından dolayı, mikrofonsuz konuştu. Ak Partili olmanın farkını anlatan Selvi, Ak Partinin kuruluşundan bu güne süreci kısaca anlattı ve birlik beraberlik içinde teşkilata daha çok çalışma tavsiyesinde bulundu.

Kavaklıoğlu; Terörün de üstesinden geleceğiz

Yemekte Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da kısa bir konuşma yaptı. Kavaklıoğlu konuşmasında “ Bundan 11 yıl önce Başbakanımızın önderliğinde Milletimizin gönlünden geçenleri hayata geçirmek üzere yola çıkılmış. Ak Parti’nin en önemli özelliği insan odaklı olmasıdır. Bu gün geçmişle mukayese edilemeyecek kadar güçlü bir yerdeyiz. Ancak bu gün coğrafyamızdan kaynaklanan bir çok sorun gündemimizi meşgul etmekte, ekonomik olarak bizi geri koymaya çalışmaktadır.  Bu sorunların en büyüğü hepimizin bildiği gibi terör sorunudur, bu sorun kökü dışarıda olan bir sorundur, ama bu sorunun da üstesinden geleceğiz.”diyerek, Partilerinin başarısında en aşağıdan en tepesine kadar herkesin katkısı olduğunu, ancak önümüzde yerel seçimlerin yaklaştığını ve partilerinin bütün kadrolarının iki kat daha fazla çalışması gerektiğini belirterek, yemekte bulunanların Kadir Gecesini  ve Ramazan Bayramını kutladı. 


Haber: Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER


Editör: TE Bilişim