Ak Parti Ulukışla ve Çamardı 6.Olağan İlçe Kongreleri Cumartesi günü gerçekleştirildi. Ulukışla ilçesinde saat 11.00’da, Çamardı ilçesinde ise saat 14.00’da kongreler yapıldı.

Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu , Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongreler divan başkanının seçilmesi ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. İl konuşmaları ilçe başkanları yaptı. Ak Parti Ulukışla İlçe Başkanı Mehmet Erdoğan, ‘’birlik ve beraberlik içinde bir kongre gerçekleştiriyoruz. 2019 yılına şimdiden hazırlanacak Ak Parti’nin başarı çıtasını yükselteceğiz. Ulukışla ilçemize hizmetimiz devam edecek. Yönetime giren arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Çamardı İlçe Başkanlık görevine seçilen Yasin Kurudere ise; ‘’Genel Merkezimize bu kutsal görevi bana verdikleri için teşekkür ediyorum. Çamardı ilçemize teşkilatımla beraber hizmet edeceğiz. Desteğini bizden esirgemeyen il başkanım ve milletvekillerime teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun’’ dedi.

Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, ‘’Vatan müdafaası için sınırlarımız ötesinde ve sınırlarımız içinde görev yapan kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum. Bu hafta içinde hain terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ diyerek sözlerine başladı.

Peşin konuşmasına devam ederek şu ifadelerde bulundu; ‘’Ak dava sizlerden aldığı güç ve destekle hizmetlerine devam ediyor. 6.Olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Ak Parti 15 yıldır iktidarda . Ne o ilk günkü heyecanımızdan bir şey eksildi, ne hizmetlerimizde aksama. İktidar olmanın verdiği sarhoşluğa asla girmedik. Bunun göstergesi ilçemize yapılan hizmetlerde. Bundan yıllar önce hastanemizin durumunu bir gözden geçirin. Şimdi modern hastane kuruldu ilçemize. Hastanelerde kuyruk beklediğiniz, ilaç alamadığınız günleri bir hatırlayın. Şimdi sağlık hizmetleri evlerinize kadar geliyor. Şu şehir içindeki yolları hatırlamayanınız yoktur. Ak Parti Belediyesi ile tanıştıktan sonra ilçemizin çehresi değişti.  İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev hayalleri, sadece hayalde kalmadı gerçeğe dönüştü. Toplu Konut’la ev sahibi oldunuz.  Yaşlılarımız, dul ve yetimlerimiz birinin eline bakar durumdaydı. Sefalet içerisinde yaşardı. Ak Parti olarak bu durumda olanlara sahip çıktık. Yakacak, gıda, yiyecek maaşla yanlarında olduk. Devletin asli görevi buydu. Vatandaşına sahip çıkmak, ihtiyaçlarını gidermek. Bizler bunu başardık’’ dedi.
Peşin; ‘’Ak Parti 15 yılında ülkemize öyle büyük hizmetlerde bulundu ki, bu hizmetleri ancak 15 yıl geriye dönüp baktığımızda kavrayabiliyoruz’’ diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’İlçelerimizin bugünlere gelmesinde Milletvekillerimizin, ilçe teşkilatımızın, belediye başkanımızın, İl Genel Meclisimizin ve il teşkilatımızın çok büyük emekleri var. Her birine teşekkür etmek istiyorum. Yaşadığımız ortamların modern kent haline gelmesi için hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam ediyor.Önümüzde çok önemli ve kritik bir seçim var. Bizler 2019 yılına şimdiden büyük bir gayret göstererek hazırlanacağız. 50+1 hedefine ulaşmak için kapı kapı dolaşacağız. Boşa geçirecek tek bir saniyemiz dahi yok. Bu yetkiler bize hizmet için veriliyor. Bu yetkilerimizi menfaatleri için kullanmak isteyenlere fırsat vermeden icra edeceğiz. Hak ne ise ondan asla taviz vermeyeceğiz. Bu bilinç ve şuurla hareket ettiğimizde emin olun bize karşı gelecek, meydan okuyacak bir beşeri güç karşınızda duramaz. Bu kongrelerimiz yeniden güçlenmek için önemli zamanlardır. Yeni Yönetimde yer alacak kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kongremiz  Ulukışlamız için hayırlara vesile olsun. İlçemizin gelişmesinde emeği olan Belediye Başkanımıza, teşkilatımıza, Mileltvekillerimize, tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ‘Böyle güzel bir ortamda bir arada olmak bizim için sevinç kaynağı’ derken açıklamasında şunları dile getirdi; ‘’Partimizin kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hükümete geldiğimizde Türkiye’de müthiş bir vesayet vardı. Elimizi kolumuzu bağlamışlardı. Biz göreve geldiğimizde, vesayet odaklarını tek tek yıkarak buralara geldik. Şimdi gerçek bir iktidar sahibiyiz. Ama bizim iktidar olmamızı istemiyorlar. Ak Parti 2002 yılından bu yana ülkemizi 3 kat zenginleştirdi. Dünyada en çok insani yardım yapan ülke Türkiye. Bu hale getirmek gerçekten kolay olmadı. Bizim medeniyetimiz hiçbir zaman sömürgeci olmamıştır. Yardımlaşan bir ülkedir. Bizi yine eski Türkiye haline döndermek için çeşitli senaryolar deneniyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi bunlardan biri. Türkiye’yi durdurmak için bunu başlattılar. Ama bunu başaramadılar. Liderimiz Tayyip Erdoğan ve milletimizin omurgalı duruşu bunu savuşturdu. Türkiye’nin boğazını sıkmak için her koldan saldırıyorlar. Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmeler her şeyi çok net göstermektedir. Uyanık olmak, doğru adımlar atmak zorundayız. Kuzey Irak petrollerinin kontrolü bizden geçiyor. Ama bunu istemiyorlar. Bu yüzden saldırmaya devam ediyorlar.’’ Dedi.
‘düşmanımın düşmanı dostumuzdur’ anlayışında olan bir yapı var karşımızda. Bütün şer odaklar birleşmiş ve bize saldırıyorlar. Bizler sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurtuluş savaşı veriyoruz.  Bunu asla unutmayın. 2019 seçimleri bu anlamda çok anlamlı. 50+1 hedefi var. Demokrasi için bunu getirdik. Milletimize güvendiğimiz için getirdik. Bu yüzden çok daha fazla çalışacağız. Sözlerimi burada noktalarken ilçe kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, görev alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum’’ dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen, ‘bu kongreler birer muhasebe ve geçmişin değerlendirildiği toplantılardır’ derken şu açıklamalarda bulundu; ‘’2001’de Ak Parti iktidara geldi. 15 yıldır sizlere büyük hizmetler verdi. 2002 öncesi nasıl bir Türkiye vardı! Siyaseti parçalanmış, pijamasıyla evinde Başbakanı karşılayanların olduğu ülke haline gelmişti. Yine bugün demokrasiden dem vuruyorlarya, sayın Cumhurbaşkanımıza haince iftiralar atıyorlarya, diktatör diyerek güya onu aşağılamaya çalışıyorlarya. Geçti o günler geçti. İftira atarak ülkenin gelişmesi için gece gündüz çalışan liderimizi böyle kuru gürültülerle kimsenin aşağılamaya haddi yok, gücüde yok! Bizler kaliteli bir demokrasi inşa ediyoruz. 2001’den önce İMF gibi kurumlara el açan bir ülkeden , şimdi 3 Milyon Suriyeliye kucak açan bir ülke konumuna geldik. Dünyadaki mazlumların sığındığı bir Türkiye haline geldik. Rabbimize hamdediyoruz. Bu desteği veren siz sevgili Ak Parti ailesine teşekkür ediyorum’’ dedi.

İlçelere yapılan hizmetlere de değinen Özegen; ‘’Yollar, su ihtiyaçları, barajlar, hastane vb. bunlar Ak parti iktidarlarından önce nasıl bir konumdaydı bir düşünün. Nerden nereye geldik. İnsan hafızası bazen unutur, lütfen hatırlayın, hastanelerde hastalarımız rehin kalıyordu. Ama şimdi bırakın rehin kalmayı, hizmeti evlerinize kadar getirdik. Modern hastaneler yaptık. 15 Yıllık Ak Parti iktidarında, dev projeleri hayata geçirdik. Milletten aldığımız güveni millete hizmet olarak verdik. Sizlerin payı çok fazla. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni seçilen arkadaşlara hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum’’ dedi.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, birlik ve beraberlik vurgusu yaparken terörü lanetledi. Özkan konuşmasında; ‘’Heyecanlı kongremizi yaparken ilk olarak şehitlerimizi anmak istiyorum. Vatan evlatlarımızı şehit eden terörü lanetlerken şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şunu anladık ki, bu sadece PKK terörü değil! Perdenin arka kısmında yeniden bir kurtuluş savaşı olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz’da millet yeniden dirildi ve hainlere şamar vurdu. 80 milyon bir ve beraber oldu, hainlere geçit vermedi. Biz bir ve beraber olursak hiçbir güç karşımızda duramaz. Bu kongrelerimiz birlik ve beraberliğimiz için çok önemli. Bu anlamda yeni yönetime hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum’’ dedi.

Daha sonra ilçe belediye başkanları ve il meclis başkanı konuşma yaparak, ilçelere yapılan hizmet ve yatırımları  anlattılar.

Kongrelerde konuşmalardan sonra oylamaya geçildi. Delegelerin oyları sonucunda Ulukışla İlçesinde tek aday olan Mehmet Erdoğan güven tazeledi ve yeniden İlçe Başkanı seçildi. Çamardı ilçesinde ise tek aday olan Yasin Kurudere Başkan seçilerek Ak Parti Çamardı ilçe Başkanlığına getirildi. 
 
Editör: TE Bilişim