Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir’e yapılan yatırımların 1 milyar liraya ulaştığını söyledi. 


AK Parti’de Nevşehir Yerel Yönetimler Danışma Kurulu toplantısına yoğun bir katılım oldu. Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, İl Başkanı Kazım Sunar, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Genel Meclisi Başkanı Sami Başgelen, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Özay, gençlik ve kadın kolları üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte partililer katıldı.
Toplantıda konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediyelerin devlete borçlarının olmasının hizmet yapmak isteyenler için normal olduğunu kaydetti. Hasan Ünver, burada önemli olanın ödenebilecek seviyede namuslu borç olması olduğunu söyledi. Geçmiş iktidarlar zamanında kendilerinden olmayan belediyelerin olan borçlarına karşın tüm alacaklarının kesildiğini kaydeden Ünver, "Geçmişte 'borcun var, kesiyoruz" denilerek devletten para alınamazdı. İktidarımız bunu kaldırdı. Parti ayrımı yapılmaksızın çıkarılan bir kanuna göre tüm gelecek paraların kesilmesinin önüne geçildi. Borç olmaz mı? Olur. Ama önemli olan namuslu borç olmasıdır. Yani ödenebilir seviyede bulunmasıdır. Aile bütçesi de böyle değil midir? İnsanlar bir şey alırken borçlanması gerekiyorsa, ödeyebileceği miktarı hesap ediyor. Belediyelerde böyle yaparsa borçtan korkulmaz. Böyle yapan AK belediyeler sayesinde ilçeler, beldeler büyük hizmet almaya başladı. Sadece iktidarımız zamanında Nevşehir’e yapılan yatırımların toplamı 1 milyar lirayı buldu. İnşaallah, yakın zamanda bitireceğimiz Katı Atık Depolama tesisi sayesinde 35 belediyenin çöplerini toplayacağız. Bu da büyük bir hizmettir." diye konuştu.

"SADECE MİLLETİN GÜCÜNE İNANIYORUZ"
1994 yılı öncesinde yerel yönetimler anlayışının 'bizden veya değil' şeklinde olduğunu ifade eden Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, iktidar oldukları zaman ilk yaptıkları işin bunu değiştirmek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Acıgöl ilçesine bağlı bir beldeyi ziyaretlerinde partilerinden olmayan başkanı ziyaret ettiklerini ve sonrasın da da başkanla beraber bir kahvede toplantı düzenlediklerini anlatan Gizligider, "Burada vatandaştan biri “ beldemiz için ne yaptınız” deyince belediye başkanı '12 milyon liraya yakın yatırım yaptılar' dedi. Bunu bizim partiden olmayan başkan söyledi. Yani biz hiçbir ayrım yapmadan ilimizin, ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz. Yerel yönetimlere candan destek veriyoruz. Sadece milletin gücüne inanıyoruz. Bu sayede de girdiğimiz bütün seçimlerden alnımızın akıyla çıkıyoruz." dedi.

"YEREL YÖNETİMLER REFORMU YAPILDI"
İl Başkanı Kazım Sunar ise konuşmasında, yerel yönetimlerin beşikten- mezara kadar herkese hizmet verdiğini söyledi. Dünyada gelinen son gelişmelerin yerel yönetimlerin önemini artırdığını belirten Sunar, demokrasinin ve top yekün kalkınmanın temelinde belediyelerin yer aldığını söyledi. Ülkede 565 bin kişinin vatandaşın oyuyla görev yaptığını belirten Sunar, bu rakamın demokrasi için önemli bir durum olduğunu ifade etti.

AK Parti olarak yerel yönetimler reformunu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Sunar, bu sayede kamu, özel sektör ve yerel yönetimler işbirliğini sağladıklarını ve ülkenin ilerlemesi için önemli bir güç oluşturduklarını belirtti. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim