Ak Parti Niğde İl Başkanlığı, İl Danışma Meclisi Toplantısını Cumartesi günü Osmanbey Oteli Konferans Salonunda yaptı.



 
Yapılan toplantıda gündemle ilgili konular hakkında değerlendirmeler ve teşkilatın faaliyetleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalardan da bahsedilen toplantıya; Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu , Ömer Selvi, Koordinatör Milletvekili İlknur İnceöz , Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları Başkanvekili Recep Demirağ, İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İlçe başkanları,  ilçe  belediye başkanları ve çok sayıda Ak Parti ailesi katıldı.

 
Divan Başkanlığını Sedat Çağlar’ın yaptığı  toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.
 
İlk konuşmayı İl Başkanı Emrah Özdemir yaptı. Özdemir şunları ifade etti;  ‘’Heyecanınızdan, ahde vefanızdan, coşkunuzdan ötürü hepinize teşekkür ediyor il danışma toplantımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.  Bir tarafta Ak Parti, Diğer tarafta tüm partiler yerli yabancı örgütler olmak üzere zor bir seçim döneminden geçtik bu süreçte ara verdiğimiz il danışma meclisi toplantımızı bugün gerçekleştiriyoruz.  Bu danışma toplantımız 30 Mart seçimlerinin bir analizi, teşkilatımızın çalışmaları ve önümüzdeki süreçte var olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir ön yoklaması niteliğindedir.  Biz, diğer partiler gibi seçimlere bir ay kala sahalara inmeyiz. Muhasebesini sadece seçimden seçime yapan değil, millet önünde her an kendini hesaba çeken partiyiz. 
Bu kadro; gece başını yastığa koyduğunda bu gün milletim için ne yaptım diyen kadrodur. Biz yaptıklarımızı yapılıyor olanları ve yapılacakları anlatırız.  Muhalefet; öfkenin, kıskançlığın, kavganın diliyle konuşurken biz projelerin dili ile konuşuruz.
2002’den beri bu yana Yedinci seçimimiz olan 30 Martı da ülke ekonomisine zarar vermeden atlattık. Üstelik son açıklanan Ülkemizin ekonomik verileri beklentilerin çok çok üstündedir.   Güven ve istikrar güçlü bir şekilde devam etmiştir. Bu istikrara emeğiyle, alın teriyle, aklıyla, cesaretiyle katkıda bulunan başta sizler olmak üzere  herkese şükranlarımı sunuyorum.  Büyüyen Türkiye’den korkanlar, her türlü oyunla hile ve yalanla, Ülkeyi uçurumun kenarına getirdiler.  Bu hain girişimler karşısında  büyük usta, yaklaşan tehlikeyi görüp tedbir almasa Ülke kriz ve kargaşa ortamına sürüklenirdi. Milletçe dimdik durduk.   Rahmetli Menderesten iki önemli miras aldık. Birincisi; bu Milletin gerçek sahipleri olan köylüsüne, memuruna, işçisine yani halkına iktidar yolunu açan tohumu ekmesidir.

İkincisi; ibretlik bir mirastır. Rahmetli Menderes ince, naif, nazik yapısıyla kendisine darbe düzenleneceğini, düzmece mahkemelerle yargılanıp idam edileceğini hiç tahmin edemedi işte bu gerçekleri hiç unutmadan dimdik duruyoruz.
En başından beri Ak Parti ailesi olarak; tek MİLLET, tek BAYRAK, tek DEVLET dedik.   Sevgili Ak Parti ailesi gün geçmiyor ki yeni bir senaryo ortaya atılmasın.   Birlik ve beraberliğimize göz dikenler, düşmemiz, tökezlememiz için, perde arkasında bekleyen kan baronları, muhalefet partileri ile kol kola girmiş, kavgadan, terörden, yoksul çocukların ölümünden medet umar haldedirler.   Bizler yaşatmanın ve çözümün çabasındayız.  İstismar ve gerilim tuzağına düşmeyeceğiz.  Bu millet ve devlet hiç olmadığı kadar güçlüdür.  Birliğimize, dirliğimize, kast edecek her türlü oluşumun karşısında dimdik durduk ve duracağız.  Bıçak sırtında ilerlediğimiz bu süreçte en hassas değerlerimizi istismar edecek her türlü alçakça saldırıyı yapacaklar.  Bunlara aldırmayacağız, bu oyunlara tahriklere kapılmayacağız.  Bize yakışan; büyük devlet aklıyla hareket etmektir. İçerde ve dışarıda bu kadar büyük oyunlara maruz kalmamız bir şeyin delilidir. 
Biz büyük devlet oluyoruz.
Artık üzerinde oyun oynanan, istikamet çizilen, idare edilen Türkiye değiliz. Bu Dünyada artık bizde varız. Biz büyük Başbakanla, Dünya liderine, yüreğini yüreğinin yanına koyarak destek olan büyük Türkiye’nin büyük ailesiyiz.
Bir gün torunlarımıza; büyük Türkiye ye giden yolda bir büyük ustayla, gönül birliği yaptık, omuz omuza verdik diye gururla anlatacağız. Mazlumlara sahip çıkan güçlü irademizle demokratik yapımızla küresel ölçekte, istediğimiz her denklemde bizde varız.
Bu millet tıpkı tarihte olduğu gibi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ve onurlu bir milletir.
Yeter ki sağduyu, sabır birlik ve beraberlik içinde olalım. Biz üç beş şımarığın yaptıklarıyla yıkılacak millet değiliz. Şimdi karşımda duran bu yürekli ve onurlu insanlarla büyük ustayı Cumhurbaşkanlığına Türkiye ortalamasının üstünde bir oranla taşıyacağımızdan hiç şüphem yok. Sayın Başbakanımıza vefa borcumuzu ödemeye hep birlikte hazır mıyız.
30 Martın değerlendirmesini yapanların düştüğü en büyük hata bunu normal bir seçim gibi görmeleridir. Hâlbuki bu seçim iktidarımıza yapılan bir darbe girişiminin gölgesinde dünyada ve Türkiye’de hiçbir iktidarın ekonomik ve siyasi olarak ayakta kalabilmesinin mümkün olmadığı bir seçimdi.
Bu mucizenin altında Cenabı Allah’ın yardımı ve bu yürekli ailenin alın teri vardır. Zafer hepimize kutlu olsun.  Saygıdeğer Ak Parti ailesi burada sözlerime son verirken seçim sonuçlarını ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgiyi basına kapalı bölümde paylaşacağımı belirtir hepinizi saygıyla selamlarım.’’ Dedi.
 
Daha sonra; İl Genel Meclis  Başkanı Mahmut Peşin, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan , Ak Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Koordinatör Milletvekili İlknur İnceöz, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları Başkanvekili Recep Demirağ, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç konuşma yaptılar ve gündemle ilgili, kademe çalışmalarıyla ilgili konuşma yaptılar.
 
 
Editör: TE Bilişim