Haftasonu Konya Bera otelde gerçekleşen Konya, Niğde, Karaman, Afyon, Aksaray  il Başkanları ve İl Yürütme Kurullarının katılmış olduğu bölge illeri toplantısında, teşkilatlar arasındaki diyaloğu geliştirmek, teşkilat çalışmaları konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak için Konya’nın ev sahipliğinde Ak Parti Konya buluşması gerçekleşti.

 
Bölgesel işbirliği yaparak, bölgede hem ekonomik, hemde kültürel imkanları kullanarak, bölgenin kalkınmasını sağlamak üzere ilk toplantı hayata geçirildi. Karşılıklı bilgi alışverişiyle geçen istişare toplantısında,  bölge  için ortak işbirliğiyle nelerin yapılabileceği değerlendirmesi yapıldı.

 

  

Konya buluşmasının açılış konuşmasını Ak Parti Konya İl Başkanı yaptı. Misafirlerine teşekkürlerini sunan Sorgun, teşkilat çalışmasında verimli olan böyle bir organizeye ev sahipliği yaptıklarından dolayı duyduğu sevinci dile getirdi.

 

Daha Sonra Konya il Genel Meclis Başkanı, KOP bölgesindeki projelerin geliştirilmesi hakkında bilgiler verdi.

  

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında; halkımız adına teşkilatımız çok kutsal bir görevi üstlendiler. Ülkeyi ayağa kaldırmak için istikrarlı bir Başbakana sahibiz. Bizlerde onun  yanında birer neferiz ifadelerine yer verirken,  toplumun tamamına hitabedebilme imkanına sahip bir parti Ak Parti diyerek, teşkilatlanma hakkındaki yılların verdiği tecrübesini Ak Partili misafirlerle paylaştı.

 

 

İl Başkanımız Ahmet Özmen konuşmasında;   Her 6 ayda bir bu toplantının yapılacağını, İçanadoluda böyle bir birlikteliğin olması gerektiğini, beraber ortak bir çalışma yaparak, bilgi birikimlerinin paylaşılarak yeni hedefler için ortak hareket edilmesi  gerektiğini, birliktelik için  geç bile kalındığını dile getirdi.  2 ay önce arzu ettiği bu birliktelik isteğinin hayata geçmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, bölge için çok faydalı hizmetlerin yapılacağına inandığını sözlerine ekledi. Bölge teşkilatları olarak biraraya gelerek bu gücümüzü bölgenin kalkınması için kullanmalıyız. Ekonomik alanda daha büyük yatırımların yapılması, kültürel değerlerimizin tanıtımının daha iyi yapılması, kısacası büyük hedefleri gerçekleştirmek için bir güç olmalıyız ifadelerine yer verdi.

  

Öğleden sonraki oturumda ise, her birim kendi arasında bir istişare toplantısı  yaptı ve bu istişare sonucunda Niğde Teşkilatından 5 birim başkanımız, toplantıda çıkan sonuçları değerlendirmesi uygun görüldü.

  

Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Adnan YILDIZ, Seçim işleri Başkanı Emrah ÖZDEMİR, İl Sekreteri Remzi BAHAR, Kadın Kolları Başkanı Reyhan SAYIN, Gençlik Kolları Başkanı H.Emre KESEK söz alarak değerlendirmede bulundular. Katılan 5 il arasında en fazla söz alarak konuşma yapan ve birimlerini en iyi temsil eden Niğde Teşkilatı, konusuna hakim ve aktif bir teşkilat olduğunu gösterdi. İstişareden çıkan sonuçları çarpıcı sözlerle açıklayan Niğde Teşkilatı, Niğde’nin gelişmesinde büyük emeği olacağının işaretini bu toplantıda da gösterdi. Diğer illerinde tecrübesinden yararlanan Ak Parti Niğde İl Yürütmesi, bu birikimlerini Niğde’nin gelişmesine aktararak, ekonomiden tarıma, kültürel değerlerden siyasi istikrara kadar birçok alanda daha sağlam bir yönetim sergileyeceğinin işaretini verdi. ‘’Herşey milletimiz için’’ diyen Başbakanımızın hedefinde olan Ak Parti Niğde Teşkilatıda, bu tür toplantıları Niğde’nin geleceğine bir yatırım olarak görüyor ve uzak yakın, soğuk sıcak, gece gündüz demeden bu çalışmalarına, azimlerini hiç yitirmeden, gayretlerini daha da artırarak devam edeceklerini gösterdiler.

 



Editör: TE Bilişim