Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde ekonomisi için hayati öneme haiz patates konusunda artık sona gelindiğini belirterek şunları dile getirdi;

 

‘’26 Eylül tarihinde, Neşet Ertaş’ın Kırşehirdeki cenazesine katılan Sayın Başbakanımızla birebir görüşerek Niğde’de patates üreticilerinin yaşadığı büyük zorluğu , bu konuda çiftçilerimize destek olunmasının elzem olduğunu dile getirmiştim. Bunun üzerine sayın Başbakanımız; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a talimat vererek bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda acil çalışma yapmalarını istemişti. Patateste yaşanan sorunlarla ilgili baştan bu yana duyarlı bir yaklaşım sergiledik, patates konusunu her platformda çözüme kavuşması için dile getirdik ve  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üst düzey bürokratları Niğde’ye gelerek sorunun tespiti için bir toplantı gerçekleştirdiler.

 

Son olarak Belediye Meclis üyeleriyle  katıldığımız grup toplantısından sonra sohbet ederken teşviğin  son aşamaya gelmesindeki desteklerinden dolayı teşekkür etiğimi ifade ettim kendiside Niğde’deki patates sorununu bildiğini beyan etti  ve halkımıza özel selamlarını ilettiler. Sayın Başbakanımızla bu konuyu  görüşmemiz esnasında objektiflere gülerken verdiğimiz resimler kamoyunda farklı değerlendirilmiş  ve haberlere farklı yansıtılmıştır. Çiftçilerimizin patateslerini yakmalarına, çürümeye yüz tutmasına asla seyirci kalamayız ve bunun için aylardır süren çalışmalarımız nihayet meyvesini vermek üzere.

 

Milletvekillerimizinde yakından takip ettiği bu konuda artık sona gelindi ve çiftçilerimizin yüzünü güldürecek teşvik sonuçları açıklanmak üzere. Önümüzdeki kısa dönem içinde teşvik miktarı ve teşvik şartları kamoyuna açıklanacaktır.

 

Ak Parti teşkilatı olarak ilimizin sorunlarının çözümü noktasında üstün gayret sarfetmeye devam edeceğiz. Çiftçimiz kan ağlarken bizim koltuğumuzda rahat oturmamız mümkün değildi. Patates konusunun çözüme kavuşması için her platformda bu sorunu dile getirdim ve nihayet bunun meyvelerini çiftçilerimiz çok kısa zaman içinde alacaklardır. Çiftçilerimizin yüzünün gülmesi bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır. Her zaman için hakkın emrinde halkın hizmetinde olacağımızı  beyan ederek sözlerimi noktalamak istiyorum’’ dedi.







 



Editör: TE Bilişim