Cemil Erkul, Niğde Belediyesi’nin şehir Merkezinde yaptığı çalışmaları eleştirerek bu çalışmalar neticesinde delik deşik edilen caddelerde bulunan ağaçların neden kesildiğini sordu.
 
 
Birleşik Emekliler Derneği Kurucu Üyesi C. Cemil Erkul, Niğde Belediyesi’nin şehir Merkezinde yaptığı çalışmaları eleştirerek bu çalışmalar neticesinde delik deşik edilen caddelerde bulunan ağaçların neden kesildiğini sordu.
 
Bu durumu katliam olarak adlandıran Erkul, “Artık gelecekte Niğde'yi tanıyamayacaksın” diye verilen mesajın gerçekleştiğine vurgu yaparak, “Niğde' de şöyle bir gezintiye çıksak ne gibi değişiklikler oldu acaba? Cumhuriyet Meydanı’ndan İstasyon Caddesi'ne doğru bir gezinti yapalım, Cumhuriyet Meydanı'ndan Perşembe Pazarı’nın çıkış geçidine kadar hiçbir değişiklik yok, sağlı sollu ağaçlar ile yemyeşil bir cadde. Ama Paşakapı Caddesi'nin çıkışından itibaren İstasyon Caddesi'nin geri kalan yerine şöyle bir baktığımızda tanınmayacak hale geldi. Tam bir kelaynak kuşuna döndü. Sanki yeni bir mesire yerine geldik gibi oluyor. Sanki bu kalan cadde bir şehirleşmekten çıktı da tamamen bir köye döndü. Ne oldu da bu güzelim cadde bu hale döndü. Sağlı sollu yüzlerce ağaç bir gecede yok edildi. Ağacı yıllarca yetiştirmeye çalıştılar ve çok güzel yeşillenmişti bu cadde. Eskiden Niğde'nin en işlek caddesiydi. Yazın bu ağaçların yeşilliği sayesinde aileler burayı bir gezinti caddesi olarak dolaşamaya çıkarlardı. Şöyle bir yeşillik ve gölgelik olarak bir gezinti yapılırdı. Bu gezinti sırasında gördükleri herhangi bir şeyi almak için alışveriş yaparlardı. Ancak buradan mecburi geçiş yapanlar geçecek” dedi.
 
İŞ İŞTEN GEÇTİ, BUNDAN SONRA MÜCADELE EDİN
 
Bu durumdan en çok etkilenen Niğde esnafına da seslenen Erkul “ Esnaf, çift yönlü girişten kaybetti.Gezinti yapanlardan kaybetti. Artık yazın gezinti yapılsa aşırı güneşten güneş çarpar. Esnaflar siz artık müşteri bekleyin durun veya o caddede iş yapamayacağınıza göre gereken tedbirler ne ise yetkililer ile görüşüp yapın. Başka bir çaresi yok veya dükkânlarınızı depoya çevirin. Bütün bunlar yapılırken seyrettiniz, hiç müdahale etmediniz. Bari bundan sonra ekmeğiniz için mücadele edin. Sayın Belediye Başkanı, bu konuda bir açıklamanızı bekliyoruz. Neden kıyıyorsunuz bu kadar ağaca? Bunlar kolay mı yetişiyor? Sayın hemşerilerim bu konuda belediyeye karşı tepkilerinizi bekliyoruz. Ne yapılmak isteniyor, Allah aşkına bu nereye kadar böyle gidecek?” diye konuştu.
 
İLAN PANOLARI İÇİN BİRÇOK AĞAÇ KESİLDİ
            
Ayrıca tüm siyasi partilere sesleniyorum tepkinizi koyun. Artık bu katliam yeter!Ağaçlar kesildi artık belediyenin kışlık odun ihtiyacı karşılandı. Tabi ki bu kesilen ağaçlar depolara gittiyse.Gece kesildiğine göre arazi olduysa ondan da mahrum kalırsınız. Artık Niğde'de ağaç kesmek moda oldu. Sırf ilan panolarının görünmesi için her kavşakta birçok ağaç kesildi. Bu ilan panolarından ne gelir elde edeceksin. Haberiniz bile olmuyor. Ağaçlar ile ilgili birkaç defa yazı yazdım, kimse umursamadı. Ne oldu nazım planı? Ne zaman devreye girecek? Neden erteliyoruz? Daha ne bekliyoruz? Bütün bunlar olurken Niğde halkı seyrediyor. Peki, çevre örgütleri ne yapıyor? Ne zaman faaliyete geçeceksiniz? Bu güzelim ağaçlar yok edildikten sonra mı? Daha vakit geçmiş değil. Kalan yeşilliğin yok edilmemesi için çevre örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin, bütün kamu teşkilatlarının harekete geçmesini ve bu katliama dur demesini bekliyoruz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim