CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa konusunda yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. 

Adem, yaptığı açıklamada, CHP'nin yeni yapılacak olan Anayasa konusunda başta Anayasanın ilk 4 maddesi olmak üzere değişmesinin teklif dahi edilemeyecek kırmızı çizgilerinin belli olduğunu ifade etti.

"TBMM Başkanının yapmış olduğu Laiklik yeni Anayasada yer almamalı söylemi talihsiz ve haddini aşan bir açıklamadır. Şiddetle kınıyoruz" diyen Başkan Adem kaldı ki Anayasamızın 2. Maddesinde yazıldığı gibi ve ayrıca sosyal hayatı yaşadığımız şekli ile Laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, bütün inançlara, devletin eşit mesafede olduğunu, inancı ne olursa olsun bütün inanç guruplarının sigortasıdır." dedi.

Chp Laiklik İlkesinden Asla Taviz Vermez

CHP'nin laiklik ilkesinden asla taviz vermeyeceğini belirten Adem : "Bu ve buna benzer sebeplerden dolayı Ülkemizde yaşayan bütün inanç guruplarının haklarını savunmak için Laiklik ilkesinden ve onun kazanımlarından Cumhuriyet Halk Partisi asla taviz vermeyecektir. Bunun için ne gerekiyorsa yasalar çerçevesinde yapılacaktır. TBMM Başkanının bu açıklamasının gündemi değiştirme amaçlı olduğunu, gerçek gündemi saklamaya yönelik olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Laiklik devletin her türlü inanç karşısında yansız ve herkese eşit davranması ve belli bir dini temsil etmemesidir diyen Adem; “ laikliğin bireyin üzerindeki dini baskılardan kurtarılarak özgür olması dünya yaşamının din kurallarının etkisinden kurtarılıp bilim ve aklın egemenliğine bırakılması, dünya sorunlarına akılcı ve bilimsel bakım açısı içinde yaklaşılması olduğundan laikliğin ille de aynı inançları paylaşmaları gerekmeyen bireyleri bir arada yaşatmanın bir aracı olduğundan, Laiklik Demokratik Cumhuriyetin olmazsa olmazıdır” dedi.


Editör: TE Bilişim