Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, PKK teröristlerinin heykellerinin dikilmesi ve Atatürk büstlerine yapılan saldırıları kınadı.



ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek konu ile ilgili yaptığı açıklamasında ; Son 12 yıldır giderek azgınlaşan gerici ve bölücü birliktelik, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine saldırarak, sözde demokrasi, insan hakları, özgürlükler kılıfı altında etnik ve mezhepsel ayrışmaları körüklemektedir Cumhurbaşkanlığı seçiminden kısa süre önce TBMM'de görüşülen ve PKK ile görüşmeleri yasal zemine oturtan, PKK'yı müzakere yapılabilecek bir örgüt konumuna yükselten, “Terörü Sona Erdirme ve Toplumsal Bütünleşmeyi Güçlendirmeye Dair Kanun” ulusal devlet yapımızın başına gelebilecek felaketler için bir dönem noktasıdır.


Bu yasa ile PKK'nın zaman içinde uluslararası alandaki konumu da değişecek ve 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesinin 3. maddesi çerçevesinde bir "taraf" haline gelebilecektir. PKK'nın güttüğü amaçlar, Uluslararası bir sorun olarak kabul edilebilecek ve yabancı devletlerin de PKK ile resmi görüşmeler yapmasının önü açılabilecektir.

Bu nedenlerle söz konusu yasanın CHP ve MHP milletvekilleri tarafından iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi bir vatan borcudur.

Bölücü odaklar artık okun yaydan çıktığının bilinciyle, gericilikle el ele kurdukları tezgâhı “sergileme” dönemine girmişlerdir. Çadırdan bozma mahkemelerde teröristleri yargılayanlar, teröristlerin çiçeklerle karşılanmasına seyirci kalanlar, Türk bayrağının indirilmesine de seyirci kalmışlar ve sonuçta olay, bir teröristin heykelinin dikilmesine kadar uzanmıştır.


Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen bölücülük heykeli, AKP hükümetinin bölücülerle yıllardır yaptığı işbirliğinin son noktasıdır. Hükümeti ve devletin yetkili organlarını yöneten AKP hükümetinin Türk vatanına ve devletine meydan okuyan bu ihanet gösterisine günlerce seyirci kalması kaygı vericidir.

Günlerce kamuoyuna izlettirilen ve toplumda bir teslimiyet duygusu uyandıran bu ihanet gösterisinin ardından, nihayet Başsavcılığın kararıyla güvenlik güçlerimizin bu bölücü sembolü yerle bir etmesi geç kalmış ancak yerinde bir uygulama olmuştur. Daha önce aynı olayı Türk Bayrağının indirilmesinde yaşadık.


Devletin güvenlik güçlerinin rutin güvenlik kontrollerinden dahi geri çekildiği ve PKK’nın bölgede bir devlet gibi hareket ettiği her gün gelen yeni haberlerle teyit edilmektedir. Yol kontrolü yapan, vergi toplayan, gençleri askere alan bir yapı, devlet değil ise eğer devlet içinde palazlanan yeni bir devletten başkası değildir. Bölgede 2 askerimiz şehit olmuştur. Teğmen EMRE AS ve UZMAN CAVUŞ UĞUR İNAL’I RAHMETLE ANIYORUZ KEDERLİ AİLELERERİNE VE ULUSUMUZA BAŞSAGLIĞI DİLİYORUZ vatan sağ olsun diyoruz.


Bugün bölgeden gelen haberler ve sosyal medyada yayınlanan haberlerde yıkılan heykele tepki olarak bölgede bulunan okullarda ve meydanlarda ki Atatürk büst ve heykellerine çeşitli saldırılar gerçekleşmiş, yakılıp yıkılmıştır.


PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H Atatürk’ün heykellerine saldırı gerçekleştirdi.

Diyabakır Lice’de geçtiğimiz günlerde PKK’nın sözde şehit mezarlığına dikilen heykelin kaldırılmasının ardından, PKK’lılar Zeki Şanal İlköğretim Okulu ve Hakkari Anadolu Lisesi’nde bulunan Atatürk heykellerine saldırdı.

YDG-H tarafından paylaşılan fotoğraflarda Hakkari başta olmak üzere Batman, Diyarbakır ve Silopi’de yerlerinden sökülen heykellerin PKK’lılar tarafından yerlerde sürüklendiği ve üzerine basıldığı görünüyor.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı Mahsun Korkmaz’ın heykelinin indirilmesinin ardından başlayan Atatürk büstlerine saldırılar İstanbul Okmeydanı’na da sıçradı. PKK’lılar iki gün boyunca Fatma Girik Parkı’ndaki (Sibel Yalçın Parkı) Atatürk büstünü yıkmaya çalıştı.
Okmeydanı’nda toplanan maskeli ve silahlı PKK’lılar gece geç saatlere kadar polisle çatıştı. Grup, Fatma Girik Parkı’ndaki (Sibel Yalçın Parkı) Atatürk büstünü de yıkmaya çalıştı. Gruba güvenlik güçleri müdahale etmedi. Yurttaşlar gruba heykeli yıkmamaları için uyarıda bulundu. PKK’lılar ise kendilerini uyaranlara silah doğrultarak alandan uzaklaştırdı.



Cahilce yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Atatürk’e yapılan bu saldırılar ne Atatürk’ü, ne kurduğu cumhuriyeti ne devrimlerini yok edemez ….Aksine O’nun gücünün ne kadar büyük olduğunu kanıtlar…”dedi.



Editör: TE Bilişim