Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Açıköğretim Adalet Bölümü Mezunlarının Sorunlarını Meclise taşıdı.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğam Şafak, Açık Öğretim Adalet Bölümü Mezunlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlara yerleşmelerinde kadro yetersizliği yüzünden çektiği sıkıntıyı ve yapılan ayrımı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in cevaplaması istemiyle yazılı bir önergeyle meclis gündemine taşıdı.

 

CHP’li Vekil, “Açık Öğretim Adalet Bölümü Mezunlarına, Adalet Bakanlığı’nın 2012 yılı Kasım ayı yerleştirmelerinde 6225 nitelik kodu ile birlikte sadece 10 kadro ayırdığını ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının, İnfaz ve Koruma Memuru alım duyurularında, üniversitelerin bu bölümünden mezun olanların hariç tutulduğuna” önergesinde yer verdi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinin tam metni:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

 

Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Sayın Sadullah ERGİN Adalet Bakanı tarafından aşağıdaki sorularımın yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

Doğan Şafak

Niğde Milletvekili

 

                                     

 

Bakanlığınız, Açık öğretim Fakültesi Adalet Bölümü mezunlarına, 2012 yılı Kasım ayı yerleştirmelerinde 6225 nitelik kodu ile birlikte sadece 10 kadro vermiş, diğer bölüm mezunlarına ise 1000-1500 arasında bir kadro ayırmıştır.

 

Cumhuriyet Başsavcılıkları, İnfaz ve Koruma Memuru alım duyurularında, Açık öğretim Adalet Bölümü mezunlarını hariç tutmaktadırlar.

 

Fakülteler arasında normal öğretim ve açık öğretim ayrımı yapılmazken, Adalet Bölümü mezunları arasında bu ayrım yapılmaktadır. 2547 Sayılı Kanunun 12’inci maddesi d fıkrası ile 43’üncü maddesi c fıkrasına göre hazırlanan yönetmeliğin 13’üncü maddesinde; “Açık öğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar” hükmü yer almaktadır.

 

 

 

 

Bu çerçevede;

 

 

1 - Açık öğretim Fakültesi Adalet Bölümü mezunlarına ayrılan kadro sayısının yetersiz olmasının sebebini açıklar mısınız?

 

2 - Bakanlık olarak, Açık öğretim Fakültesi Adalet Bölümü mezunlarına ayrılan kadro sayısını artırmayı planlıyor musunuz?

 

3 - İnfaz ve Koruma Memurluğu alımı duyurularında, Açık öğretim Fakültesi Adalet Bölümü Mezunları ile Meslek Yüksek Okullarının Adalet Bölümü Mezunlarının istisna tutulması uygulamasını ortadan kaldırmayı düşünüyor musunuz?

 

4 - 2013 yılı atamalarında ve müteakip atamalarda Açık öğretim Fakültesi Adalet Bölümü mezunlarına daha fazla kadro tahsisi yapacak mısınız?

 

5 - Bakanlık olarak, Açık öğretim Adalet Bölümü Mezunlarının fırsat eşitliği ilkesinden yararlanamamasını adaletli buluyor musunuz?

 

 

Editör: TE Bilişim