Geçtiğimiz yıl Çanakkale’de gerçekleştirilen ''Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü'' programında öğrenci konseyimiz tarafından teslim alınarak üniversitemize getirilen 57. Alay Sancağı bu yıl düzenlenecek törende başka bir üniversiteye devredilmek üzere Çanakkale’ye uğurlandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür tarafından Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır ve öğrenci konseyi üyelerine teslim edilen sancak, 25 Nisan 2012 tarihinde Çanakkale’de düzenlenecek tören sırasında belirlenecek başka bir üniversiteye devredilecek.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen programda Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır tarafından Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Seyfullah Dizibüyük’ten devralınarak üniversitemize getirilen ve Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e teslim edilen 57. Alay Sancağı 1 yıl boyunca tüm okullarda ve Rektörlük giriş katında sergilendi

Vatandaşların ziyaretine de açık olan sancağı Ocak ayı içerisinde üniversitemizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de incelemiş ve üniversitemizde sergilenmesiyle ilgili Rektörümüz Prof. Dr Adnan Görür’den bilgi almıştı.

Sancağı başka bir üniversiteye devretmek üzere Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır’a teslim eden Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, kısa bir konuşma yaparak “Sancağı bir yıl süre ile üniversitemizde en iyi şekilde gururla muhafaza ettik ve başka bir üniversiteye devredilmek üzere öğrenci konseyimize teslim ediyorum. Sancağı ilk olarak Rektörlük giriş katında ardında belirli sürelerle bütün okullarda sergilememiz oldukça olumlu tepkiler aldı. Biliyorsunuz Çanakkale tarihimizin şanlı sayfalarından bir tanesi. 57. Alay, 25 Nisan 1915 günü 19. tümen komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal’in verdiği “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” komutasıyla birlikte düşmanın ilerleyişini durduran Türk birliklerinden birisidir. 57. Alay, gözünü kırpmadan canını kanını verme pahasına ülkeyi savunma yolunda çok büyük bir kahramanlık gösterdi. 57. alay 628 kişilik tüm mevcuduyla birlikte bu çarpışmalarda şehit oldu. 57. alay bir kahramanlık destanı. 57. alay yeryüzünde eşi benzeri bulunmayan bir direnişin sembolü. 57. alay olmasaydı belki bugün burada bunları konuşamıyor olacaktık. Belki dünyanın kaderi daha farklı yönde tecelli edecekti. 57. alay özetle Türk’ün varoluş destanıdır. Bugün bu ülkede, bu vatanda ezanın susmayışının, bayrağın inmeyişinin sembolüdür. O nedenle canını kanını bu vatan için vermiş tüm şehitlerimizin önünde saygıyla, şükranla, hürmetle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür sancağı Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır’a teslim etti.



Editör: TE Bilişim