TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bütçesi 2020 yılı bütçesi hakkında konuşma yaptı. Gültekin yaptığı konuşmada, yaklaşık 400 milyon TL maliyetli, modern, 400 yataklı ek yeni hastanemizin ihalesini gerçekleştirip, en kısa sürede de inşasına başlayacağı müjdesini verdi.

Konuşmasında AK Parti olarak, sağlığa önem verdiklerini dile getiren Gültekin: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti'miz; iktidara geldiği 2002'den bugüne, "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" düsturuyla, uygulamaya geçirdiği, Sağlıkta Dönüşüm Programı’yla, sağlık alanında, dünyanın örnek aldığı, devrim niteliğindeki reformlara imza atmıştır.

2002 yılında, sağlığa ayrılan bütçe; 13,5 milyar TL iken, 2020 yılında 2002’ye göre, yaklaşık 14 kat artarak, 188,6 milyar TL'ye ulaşmıştır” dedi.

Niğde’ye müjdeler veren Gültekin; “Buradan, Niğdeli hemşerilerimize bir müjde vermek istiyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın onayı ile, inşallah 2020 yılının ilk aylarında, mevcut hastanemizin hemen yanına, yaklaşık 142 bin metrekare alan içinde; yanık ünitesine sahip, kardiyo vasküler cerrahi, yetişkin, çocuk, yeni doğan ve acil yoğun bakım ünitelerinin olduğu, yaklaşık 400 milyon TL maliyetli, modern, 400 yataklı ek yeni hastanemizin ihalesini gerçekleştirip, en kısa sürede de inşaasına başlayacağız. Niğde’mize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Tüm Niğde’liler adına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür eden Gültekin, konuşmasına şöyle devam etti: “Yine, yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültemize uygun, Niğde Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz, ve Bor İlçemize yapılacak olan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin, proje çalışmalarının da, sağlık bakanlığımızca yürütüldüğünü, buradan ifade etmek istiyorum. Ayrıca; 2019 yılında, Sağlık Bakanlığı merkez bütçesinden alınan, Niğde merkeze 2, Bor ilçemize de bir adet olmak üzere, toplam 3 aile sağlığı merkezi, yapım işi de yakın zamanda başlayacaktır” dedi.

“Yatırımların Takipçisi Olacağım”

Niğde’de sağlık alanında yapılacak yatırımların takipçisi olacağını söyleyen Gültekin: “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun, 2020 yılı için, yüz altmış dokuz milyon altı yüz kırk beş bin TL olarak planlanan, bütçesinin, ülkemiz için çok yararlı olacak çalışmalarda kullanılacağını temenni ediyor, bu duygularla, 2020 yılı Türkiye bütçesinin, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, ekranları başında bizleri izleyen Niğdeli hemşerilerimizi, aziz milletimizi ve Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim