Eğitim-Bir-Sen 2011 yılının demokratikleşmenin tamamlandığı bir yıl olmasını istedi.
 
 
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, 2010 yılının tarihi gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu vurgulayarak, “2011 yılının, yarım kalmış demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu çalışanlarının elde ettikleri toplu sözleşme hakkını grev hakkıyla taçlandırdığı, temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmediği, sendikalılaşmanın önündeki engellerin kaldırıldığı bir yıl olmasını ümit ediyoruz” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nda yetkili sendika olarak katıldığımız Kurum İdari Kurulu’nda eğitim çalışanları adına önemli kazanımlara imza attıklarını belirten Özüdoğru, “Eğitim-Bir-Sen olarak, 2010’da Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şûrası düzenleyerek, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koyduk” şeklinde konuştu.
 
“Sadece biz imzaladık”
Son kez gerçekleştirilen toplu görüşmelerde 9 yılın en iyi sonuçlarını elde ettiklerini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, “Kamu çalışanlarının elde ettiği bu kazanımlarda, memur konfederasyonları adına sadece Memur-Sen’in imzasının olması ise dikkat çekicidir. Kamu çalışanlarının hakkını savunduğunu iddia edenler, bu başarıya bir katkı sunamamıştır. Toplu görüşmeler, adeta hükümetle Konfederasyonumuz Memur-Sen arasında geçmiştir” dedi.
 
2011 yılının, yarım kalmış demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı bir yıl olması gerektiğini savunan Özüdoğru, “2011 yılının sendikalılaşmanın önündeki engellerin kaldırıldığı bir yıl olmasını ümit ediyor; kamu çalışanlarımıza, milletimize ve insanlığa sevgi, barış, sağlık ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diliyor, tüm üyelerimizin yeni yılını kutluyoruz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim