İP Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması ;

 

Türkiye Cumhuriyetinin, başında milli ibaresi bulunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yayınladığı bir talimatla 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışındaki illerde stadyumlarda kutlanmasını yasakladı.

 

         Yasaklamanın gerekçesi de “öğrencilerin derslere ilgisinin azalması, motivasyonlarının düşmesi ve üşümeleriymiş ”

 

            Öğrencilerin üşümelerini çok önemseyen hükümetin depremde zarar gören Van halkının, bugün hala kış ortasında yazlık çadırlarda kalmasına göz yummasına, donarak ve yanarak ölmelerine çare bulmamalarına ne demeli peki?

 

         Hükümetin bakanlarını beklerken üşüyen ilkokul çocuklarını ne çabuk unuttunuz.

        

Motivasyon konusuna gelirsek, öğretmen açığı olmasına karşın, öğretmen adaylarımıza başka iş bulmalarını öğütlemelerini, iş bulma umudunu yitiren lise ve üniversite mezunu gençlerimizin diploma sahibi olma kaygısından uzaklaştıklarını, sınavlara bile güvenle giremediklerini neyle açıklayacağız?

 

Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet kutlamalarını da eğlence kabul ederek yasaklayan anlayışın bu gibi gerekçelerinin arkasında yatan amaçlarının, Atatürk’ü ve Cumhuriyet olgusunu yıkmak olduğunu gayet iyi biliyoruz.

 

İşçi Partisi olarak, AKP’nin Milli Eğitim Bakanını bu talimatı nedeniyle kınıyoruz.

 

Milletimizin, 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlamasını yasaklamak isteyen AKP’nin Eğitim Bakanı Ömer Dinçer derhal istifa etmelidir.

 

Ulu önder Atatürk’ün doğum günü olarak da kabul ettiği milli bayramımızın kutlanmasını okul duvarları içine hapsetmek bir Milli Eğitim Bakanına mı kalmıştır?

 

          19 Mayıs Türk Milletinin, Mustafa Kemal önderliğinde başardığı devrimin ve bağımsızlığın bayramıdır.



           19 Mayıs saltanatın ve halifeliğin kaldırılması, halkçı, devletçi, milliyetçi, devrimci ve laik bir cumhuriyetin kurulmasıdır.

 

Dil devrimi, harf devrimi, medeni kanunun kabulü, kadına siyasi hakların verilmesi, üniversite reformu hep 19 Mayısın çocuğudur.

 

19 Mayıs bağımsızlık, egemenlik ve vatanın bölünmez bütünlüğüdür.


           Türk Gençliği başta olmak üzere, Türk Milleti, başı dik, onurla ve gururla 19 Mayısları kutlamaya devam edecektir!



           Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın!

 

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

Editör: TE Bilişim