AKP seçim listesinde Alpaslan Kavaklıoğlu  birinci sırada yer alırken, temayül yoklamasında en yüksek oyu olan 22. dönem Milletvekili Erdoğan Özegen’e üçüncü sırada ikinci sırada ise 35 yaşındaki genç aday Ömer Selvi’ye yer verildi.

MHP’DE İLK SIRA BEKİL’İN


     MHP Milletvekili aday listesinde ilk sırayı Hikmet Bekil, ikinci sırayı Hasan Hüseyin Alınak ve üçüncü sırayı Mahide yaramış aldı. CHP listesini ise temayül yoklamasında belirlenen Doğan Şafak, A. Oğuz Özmen ve Ömer Fethi Gürer sıralaması oluşturdu.
             AKP seçim listesinde Niğde kamuoyunun henüz  tanımadığı Ömer Selvi’nin 2. sırada olması ve AKP Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu ile İsmail Göksel’in yeniden aday gösterilmemesi dikkat çekti. CHP, MHP gibi siyasi partilerin listelerinin belli olmasının ardından diğer partiler ise Niğde’den temsilcilerini açıkladı.
 
Buna göre;
Has Parti’den birinci sırada Yusuf Adıyaman,  ikinci sırada genç iş adamı Hasan Türkeş, üçüncü sırada Bülent İnce,
 
Saadet Partisi’nden1. sırada İl eski başkanı Nihat Altıparmak, 2. sırada Mahmut Karaca, 3. sırada ise Abdülnafi Yılmaz gibi isimler yer aldı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde Milletvekili Adayları sıralamasında ise1. sıra Niğde İl eski Başkanı Bünyamin Karataş, 2. sıra Hasan Hüseyin Gezer ve 3. sıra adayı Hacı Ahmet Kılınç oldu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Niğde Milletvekili Adayları sıralamasında1. sıra Dilek Evcin, 2. sıra Rasim Koç ve 3. sıra Enver Yücel oldu.


Editör: TE Bilişim