1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü olan İşçi Bayramı’nı kutlamak için   meydanlara inen kitlelerin dilinden “Adalet, Eşitlik, Özgürlük ve Demokrasi istiyoruz” cümleleri döküldü.
 
    
 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Eğitim İş Sendikası Niğde Şubesi Üyeleri, ADD ile CHP Niğde ve Bor Şubelerinin yanı sıra Ulukışla İlçesi Darboğaz köylülerinin katılımı ile gerçekleştirilen       1 Mayıs kutlamaları, Hükümet Meydanı’nda yapılırken,

    
 TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, KESK, MEMURSEN, TMMOB, TTB ve TEB Konfederasyonları, Cumhuriyet Güçbirliği 1 Mayıs, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan İşçi Bayramı’nı İmam Hatip Meydanı’nda kutladı.
 
      1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarına saat 11.00’de Valilik önünde başlayan siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları, bütün olumsuzluklara karşın; geleceğe dair umutlarla, aydınlık Türkiye’nin aydınlık insanlarıyla omuz omuza bir kez daha meydanlarda olduklarını belirttiler. CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, CHP Milletvekili Adayı Doğan Şafak, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar’ın da katıldığı kutlama programında Eğitim İş Niğde İl Başkanı Timur Özkan, “Geleceğimiz kendi ellerimizdedir” dedi.
 
 
HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HİÇE SAYILIYOR
 
 İş, Ekmek, Özgürlük” dövizlerinin taşındığı“Zam, Zulüm İşkence, İşte AKP”,“Emekçiyiz Haklıyız, Kazanacağızgibi sloganlarınınatıldığı meydanda, Özkan, “Emeğin sömürüldüğü, siyasetin yozlaştığı, en temel insan haklarının siyasi iktidar eliyle çiğnendiği, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin yaygınlaştığı, toplumsal kutuplaşmanın çatışmaya dönüştüğü, adeta bir korku imparatorluğunun hüküm sürdüğü, sınavların hiçbir güvenirliğinin kalmadığı KPSS’nin ardından yaşanan YGS’de 1.700.000 gencimizin şifre skandalı ile umutlarının ve geleceklerinin çalındığı, Atatürkçü vatansever gazetecilerin ve aydınların    uyduruk davalarla cezaevlerine doldurulduğu, başbakanın beğenmediği sanat eserlerinin ucube olarak nitelendirilip tekbir sesleri arasında kafalarının kesildiği, muhalif seslerin ve bağımsız medya organlarının susturulduğu, azılı katillerin halaylar eşliğinde sokaklara salındığı, açlığın, yokluğun, yoksulluğun ve işsizliğin kaygı verici boyutlara ulaştığı, kamu kaynaklarının çılgın ve hayali projelerle heba edildiği, sendikal hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı, memurlar için sürgün yasalarının çıkarıldığı bir ortamda 1 Mayıs’ı kutlayacağız” dedi.
 
KURULUŞLAR YAĞMALANDI, PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
 
 
 Yoksulluğun, yolsuzluğun,talanının ve gelir dağılımı dengesizliğinin doruğa ulaştığını dile getiren Özkan, “Kapanan fabrikalar ve işyerleri nedeniyle sokağa atılan insanlarımızla işsizler ordusunun daha da artarak kaygı verici boyutlara ulaştığı, işsizlik fonundaki paraların talan edildiği, işçilerin kıdem tazminatlarına göz dikildiği, ülkemizde çok büyük bir öğretmen açığı varken binlerce öğretmenin işsiz gezdirildiği, Ulusal sanayimizin ve ekonomik bağımsızlığımızın güvencesi olan kuruluşlarımızın özelleştirme adı altında yağmalandığı ve peşkeş çekildiği, ‘Anayasa Değişikliği ve Açılım’ adı altında üniter develetin ve kurumlarımızın tasfiye edilmeye çalışıldığı,Ulusal bütünlüğümüzün ve laik Cumhuriyetimizin tartışılır hale geldiği, bölücülerin sokaklarımızı Orta Doğu sokaklarına çevirdiği ‘Sendikal haklar veriyoruz’ kandırmacaları ile örgütlü mücadele koşullarının yok edilmeye çalışıldığı, çalışma koşullarının emekçiler aleyhine daha da ağırlaştığı taşeronlaşmanın sıradanlaştığı ve yaygınlaştırıldığı bir süreci yaşamaktayız” diye konuştu.
 
 
İŞSİZLİĞİN ÖNLENMESİNİ KIDEM TAZMİNATI
HAKLARININ KORUNMASINI İSTİYORUZ
 
 
 
İmam Hatip Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalarda ise TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve HARB-İŞ Şube Başkanı Ali İhsan Daş, “1 Mayıs 2011'İ güvencesiz, esnek, kuralsız taşeronlaşmanın yangınlaştırıldığı koşullarda karşılıyoruz” dedi.
 
 Emekçilerin yarısının kayıt dışı çalıştığını dile getiren Daş, “Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller korunuyor ve örgütlenen işçiler işten atılıyor. Torba Yasa ile her alanda emekçilerin hak ve çıkarları geriye götürülmek isteniyor. Biz sosyal adalet eşitlik özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Sivil demokratik bir anayasa ve yasalar için özgürlükten demokrasiden ve sosyal devletten vazgeçmeyeceğimizi bildiriyoruz.1 Mayısta alanlardan bir kez daha Hükümete ve işverenlere sesleniyoruz. İşsizliğin önlenmesini kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını istiyoruz. İşsizlik sigortası fonunun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardında kutlama etkinlikleri çekilen halaylarla devam etti.
 
 
Fotoğraflar : Sadi YILMAZ 
Haber metin : Yeniyıldız gazetesi
 
Fotoğrafların üzerine fare ile tıklayıp büyütebilirsiniz… Ok tuşu ile devam edebilirsiniz.


Editör: TE Bilişim