Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının birlikte yürüttüğü kampanya için basın toplantısı düzenleyen Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, "Bugün hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem Türkiye Diyanet Vakfı olarak maddi ve manevi boyutları olan ama manevi boyutlarını çok daha önemsediğimiz bir kampanyamızı duyurmak için huzurunuzda buluyorum" dedi.

Müftü Gürpınar, kampanyanın 1 nisan ile 8 nisan arasında gerçekleşeceği ve Cuma hutbesinde de kampanya ile ilgili bilgi verileceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın muhtelif yerlerinde yaşayan mazlumlara yönelik çeşitli kampanyalar düzenlediğini ancak bu yardım kampanyasının kendi milletimize yönelik olduğunu belirten Müftü Gürpınar, düzenlediği basın toplantısında çağrıda bulundu.

Şimdi Bayırbucak Türkmenlerinin Yaralarını Sarma Zamanıdır

Müftü Gürpınar basın açıklamasında, “Daha önce Suriye’den ülkemize, vatanımıza, evlerimize, hanelerimize, yüreklerimize sığınan nice kardeşimiz oldu. Millet olarak biz Arap, Türk, Kürt, Türkmen, Ezidi, Müslim, Gayrimüslim ayrımı yapmadan onlara kucak açtık ve hep birlikte böyle bir milletle iftihar etme hakkını sahip olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim. Ama son günlerde Türkmen Dağındaki kardeşlerimiz, Bayırbucak Türkmenleri önce kendi vatanlarını, kendi yurtlarını savunmak için canhıraş bir şekilde mücadele ettiler. Terk etmemek için uğraştılar, ancak son haftalarda içeriden dahili, harici bombalamaların ardından pek çoğu bugünlerde sınırlarımızdan ülkemize hicret etmeye başladılar. Bugün onların da yararlarını sarma zamanıdır. Daha önceki bütün kardeşlerimize evlerimizi, hanelerimizi, yüreklerimizi açtığımız gibi elbette Türkmen kardeşlerimize de evlerimizi, yüreklerimizi, hanelerimizi açmak durumundayız. Gelin millet olarak, kendilerini dost ellerde hissettirelim. Yitirdikleri güven ve huzur iklimine kavuşmalarını sağlayacak yardım ve desteğimizi onlardan da esirgemeyelim. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz inanıyorum ki bugün savaş mağduru olan Bayırbucak Türkmenlerini de yalnız bırakmayacaktır, şimdi yaraları sarma zamanıdır." dedi.

Vatandaşların `Yarasar` Yaz 5601’e göndermelerini isteyen Müftü Gürpınar, “Aziz milletimizin birbirinin yaralarının bizzat sarması yahut bizzat sarmaya yardımcı olması hem birliğimiz için, hem dirliğimiz için, hem kardeşliğimiz için, hem de geleceğimiz için önemlidir. Buradan bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Şimdi şehit ailelerinin yaralarını sarma zamanıdır. Şimdi terör mağduru olan vatandaşlarımızın yaralarını sarma zamanıdır. Şimdi Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarını sarma zamanıdır. Yardımlar hem SMS yoluyla, hem doğrudan havale yoluyla, hem bütün il ve ilçe müftülüklerimize, hem Türkiye Diyanet Vakfı şubelerimizden yapılabilecektir. Doğrudan SMS ile yardım yapmak isteyenler “YARASAR yazıp 5601’e gönderebilirler." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim