Pazargünü yağan şiddetli yağmur nedeni ile Niğde'nin bazı kasaba ve köylerinde küçük çaplı seller meydana geldi. Ekili alanlar sular altında kaldı. İlhanlı Mahallesi'nde ise daha önce açılan çukura bir araç düştü, aracı çıkarmak için gelen Niğde Belediyesi itfaiyesi aynı çukura saplandı. 

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy Mahallesinde, aniden bastıran sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Gülşehir Yolu'nda, 62 yaşındaki Şevket Şimşek idaresindeki araç sel sularına kapıldı. Araç sürücüsü ile eşi Zöhre Şimşek (60), araçla birlikte kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmada sel sularının sürüklediği aracı bulan ekipler, çiftin de araç içindeki cansız bedenlerine ulaştı.

aksaray_sel

Aksaray ve çevresinde kuvvetli yağış nedeniyle oluşan selde mahsur kalan 13 kişi jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Kentte akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Belde ve köylerde sele neden olan yağış, bazı yolların çökmesine neden oldu.

Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde meydana gelen su baskınında ise vatandaşlar zor anlar yaşadı. Olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Çok sayıda aracın hasar gördüğü sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan 13 kişi sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ekiplerin arama kurtarma ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

Kayseri'de de kuvvetli yağış nedeniyle oluşan selde mahsur kalan 2 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Kentte akşam saatlerinden itibaren başlayan yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Merkez Melikgazi ilçesi Becen Mahallesi'nde çok sayıda dere taştı. Bazı yolların çöktüğü mahallede vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çok sayıda aracın hasar gördüğü sel nedeniyle Damlamadere mevkisinde mahsur kalan 2 kişi AFAD tarafından kurtarıldı.

Talas ilçesinde bir marketi su basarken Hacılar ilçesinde de bazı dereler taştı, yollar çöktü.

Editör: Selim GÖKEL