Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek , 14 Mayıs seçimlerine 5 gün kala, ilçe, belde ve köy ziyaretlerine devam ediyor.

Adaylık sürecinde Bor İlçesinde merkez, belde ve köylerini ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Sevgi Özbek büyük bir teveccühle karşılandı.

Bor İlçesi’nin son seçimlerde sürekli iktidar partisinden milletvekili seçtiğini ancak yeterli hizmeti hiç alamadığını söyledi.  

SOKAKLAR, CADDELERİ ÇARŞILARI BOMBOŞ İLÇE

Sevgi Özbek açıklamasında; Borlular çok dertli, bir zamanlar bölgenin ticaret merkezi olan Bor ilçemiz  ne yazık ki ticareti bitmiş, gece ve gündüz sokaklar, caddeler, çarşı adeta bomboş, esnaf iş yapamamaktan şikayetçi. Pazara çıkan esnaf günü kurtarma derdinde. Bir zamanların ünlü Bor Pazarı bile sıradan bir semt pazarı haline gelmiş. Ne vatandaş ihtiyaçlarını yeterli şekilde alabiliyor, ne de pazar esnafı geçimini yapabilecek şekilde satış yapabiliyor.  Ekonomik krizi en ağır şekilde hisseden Borlular adeta çaresiz bırakılmış” dedi.

BOR'A YENİ YILAN HİKAYELERİ SÖZÜ VERİLMİŞ

Bor İlçesine verilen sözlerin tutulmadığını, iyi hizmet alamadığını belirten CHP Milletvekili Adayı Sevgi Özbek; Bor İlçesi son 20 yılda var olan kazanımlarını da kaybettiği gibi, verilen hiçbir sözde tutulmamış. Yıllardır talep edilen Hayvancılık Organize Sanayi’ne, Enerji İhtisas Bölgesine Milli Bütçeden ödenek tahsis edilmemiş, havaalanı gibi  yılan hikayesine dönüşmüştür. Güneş Enerji Hücresi üretecek bir fabrika için iki ayrı kere bakan gelmiş, iki ayrı temel atılmış, şaşalı törenlerle teşvikler açıklanmış ancak ne atılan temeller var, ne teşvikler, nede ortada fabrika var” dedi.

BOR ASKERİ FABRİKA BU DÖNEMDE ATÖLYE HALİNE DÖNÜŞTÜ

CHP Milletvekili Adayı Sevgi Özbek; Bor Askeri Fabrikası eski günlerinden çok uzak. Gerek işçi sayısı gerekse ülke ve Bor  ekonomisine katma değeri çok düşmüş, yenilenmemiş, yeni yatırımlar yapılmamış son dönemde atölye niteliğine dönüşmüştür. 

40 yıl önce temeli atılan havaalanı atıl kalmış, bekçisi emekli olmuş, ama her seçimde iktidar partisi Niğde Meydanlarında vaad vermekten geri kalmamış. Daha geçtiğimiz hafta bir kez daha Hızlı Tren sözü verilmiş, oysa biliyoruz ki, projede Niğde'nin, Bor'un yanından bile geçmiyor. 

BOR KADERİNE TERK EDİLMİŞ

Bor İlçesi OSB’si özel teşebbüs yatırımları ile gelişme gösterirken, bu gelişmeye paralel olarak devlet yatırımları gerçekleştirilememiş. Arka mahalleleri ile yıkılmış, köhne bir ilçe halindeki Bor ilçesi kaderine terk edilmiş, oysa güzel Bor İlçemizin güzel insanları bunu hak etmiyor ” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek Bor İlçesinin yıllardır süren sorunlarını bildiklerini ve takipçisi olacağını söyledi.

Nevşehirli Başkan Niğdeli Başkanlardan Daha Hızlı Çıktı! Nevşehirli Başkan Niğdeli Başkanlardan Daha Hızlı Çıktı!
Editör: TE Bilişim