Kuraklık ve kıtlığın bütün şiddetiyle hüküm sürdüğü Somali'ye  İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocuklar yardım eli uzattı.


Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Düğün Salonunda açılışı gerçekleştirilen Kermes 29 Ekim Cumartesi akşamına kadar devam edecek.

Kermes'in açılışına Niğde Valisi Âlim Barut, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP İl Başkanı Şadi Sevdi, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Yurt-Kur Müdürü Mümin Güneri, Kaymakamlar, İlçe ve Belde belediye başkanları, Okul Müdürleri, Banka Müdürleri, Meclis Üyeleri, Meslek Kuruluş Başkanları, Esnaf Kuruluşları ve Temsilcileri, Kamu Yararına Çalışan Dernek Başkanları, İşadamları, Fabrika Müdürleri, ve diğer protokol üyeleri katıldı.

 

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Mercan, kermesle ilgili olarak şunları söyledi:

"Doğu Afrika’yı etkisi altına alan kuraklık Kenya, Somali, Etiyopya, Cibuti ve Uganda’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle Somali’de durum içler acısı. Kuraklık, açlık ve sıcaklık her zaman olduğu gibi yine en fazla çocukları etkiliyor. Bölgede salgın hastalıklar da yayılmaya başlıyor. Bizler bu felakete seyirci kalamazdık.

Geçen yıl  düzenlediğimiz kermesle kardeş ülke Pakistan’ın acılarını paylaştık.  İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımız, bu yıl da Kuraklık ve kıtlığın bütün şiddetiyle hüküm sürdüğü Somali'ye  ve  Somali Halkına Yardım Kermesi düzenliyor. Kermese Kurum çalışanlarımız yanında Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın da katkıda bulunması düzenlediğimiz kermesi daha da değerli kılıyor.

Çocuklarımızın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz  sevgi ve merhamet yolculuğunda  tüm Niğde halkını yanımızda, dolayısı ile Somali Halkının yanında görmek istiyoruz. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan Başta Valimiz olmak üzere tüm protokol üyelerine ve diğer katılımcılara şükranlarımı sunuyorum."

 

 

Editör: TE Bilişim