Ne zaman bir şehit haber duysam içimde tarifsiz sancılar büyüyor.  Onların fani varlıkları toprağa karışırken ölümsüz ruhları her daim diri olmanın aşkıyla doluyor.  Vatan denilen kutlu coğrafyaya dökülen her damla şehit kanında bağımsızlık ağacı tekrar yeşeriyor.  Şehitlerimiz bir güneş gibi doğup karanlıkları sonsuzluğun şavkıyla aydınlatıyor.

Peki, bu şehitler kimdir şehitlik nedir diye sorarsak ne diyebiliriz. Bence millet gemisini hürriyet denizinde yüzdüren en asil vatan evlatlarıdır onlar.  Biz rahat döşeklerimizde uykunun denizlerinde kulaç atarken onlar ellerinde silahlarla sabahı bir ip gibi çekmişler ömürlerinin en güzel çağında vatan için millet için canlarını göz kırpmadan vermişlerdir.

Eğer şehitlerimiz olmasa dünyanın bu kıldan ince kılıçtan keskin coğrafyasında bize kimse yaşama hakkı vermeyecektir. Onların fedakârlıkları sayesinde bir devletimiz bir bayrağımız olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Malazgirt’ten bu zamana kadar bu topraklar onların destanlarıyla dolmuştur. Anadolu’yu vatan yapan onların toprağa düşüp yeşeren daha sonra Selçuklu olan Osmanlı olan Türkiye olan ölümsüz ruhlarıdır.

Şehitler bu milletin onurudurlar. Eğer onlar canlarını vermeseler bizi bu topraklarda kimse yaşatmaz. Gençlerimiz futbolcuların şarkıcıların ismini ezberlemek yerine şehitlerimiz ismini ezberleselerdi keşke.  Şehitlerimizin ismini caddelere sokaklara okullara ve parklara vermek güzel bir uygulama fakat okullarda şehitlerimiz ve şehitlik diye bir ders konulup gençlerimizin kalbini bu isimler işlenmedikten sonra bu sokak ve cadde isimleri sadece bir tabela olarak kalmaya mahkûmdur.

Kültürel anlamda sahte kahramanlarla sahte isimlerle oluşturulan gündemlerin gerçek gündemimizin üstünü örtmesine izin verilmemelidir. Eğer bugün aziz şehitlerimiz, hangi milletten olduğu belirsiz sanatçı kılıklı soytarıların yaptığı zinalar kadar saçma sapan yarışma programları ve maçlar kadar gündemimize getirilmiyorsa bu gündem ve bu gündemin çanak yalayıcıları yerin dibine batırılmalıdır.

Şehitlik sadece ve sadece Müslümanlara nasip olan bir payedir. Fakat bölücü terörün dinsiz imansız kitapsız mensuplarının kendilerini devrim şehidi diye adlandırmaları çok komik görünmektedir. Amaçları şehitliği inşa eden değerleri yok etmek olan bir örgütün bu kavramı kullanması büyük bir çelişkidir. Bölücülerin kendi leşlerine şehit demeleri bir fahişenin namus iddiası kadar gülünçtür.

Büyük milletimizin kutlu destanlarını yazan şehitlerimiz hiç unutulmayacak bir aşkın rahlesinden tüm cihana seslenmeye devam ediyorlar. Onların gül kokulu kabirlerinden bizlere ümit ve vatan aşkının sevinci yayılıyor. Karanlıkların dört yanımızı sardığı şu sisli vadilerde şehitlerimiz yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Cenab-ı Allah bizleri bu bayrak inmesin bu ezan dinmesin diyerek canını canana teslim eden aziz şehitlerimizin şefaatine nail eylesin. Her daim bıraktıkları kutlu emanetlere sahip çıkan şuurlu insanlardan olmamızı nasip eylesin.