Bundan 7 yıl önce tamda bugün,  20 Temmuz 2015 ‘de Urfa Ceylanpınar’da Niğdeli Polis Okan Acar ile Kırşehirli Polis Feyyaz Yumuşak şehit edilmişti.

Bugün şehit edilmelerinin 7. Yıl dönümü…

Biri hemşerimiz iki polisin şehit edilmesine kadar terör durulmuştu, şehit haberleri gelmiyordu. Niğde'de şehit haberi alınır alınmaz, o güne kadar olmayan boyutta yürüyüşler, eylemler, Niğde HDP binası basılmıştı.

İki polisin evlerinde şehit edilmesi ile Çözüm Süreci sonlandırıldı.  Bu olay üzerine terör tekrar çok hızlı şekilde ülke gündemine girdi. Devam eden günlerde terör arttı. Güneydoğu'daki bazı illerde hendekler açılmış ve yüzlerce şehit verildi.

Yıllardır  binlerce şehit verdik,  ancak bu iki polisin şehit edilmesi çok konuşuldu. Failleri bulunamadı. Bir dönemi sona erdirdi, terör ve güvenlik ülkenin bir numaralı  gündemi oldu.  Failleri yakalanmadı yardım ve yataklık iddiası ile  gözaltına alınanlar beraat ettiler.

ŞEHİT BABASI ; BENİM KAFAM BÖCEKLENİYOR

Niğdeli Polis Okan Acar ve Kırşehirli Polis Feyyaz Yumuşak’ın şehit edilmesi ile ilgili bugün ilginç bir haber düştü.

Şehit Polis Memuru Feyyaz Yumuşak’ın Babası Mustafa Yumuşak, oğlunun katillerinin bulunmamasına tepki gösterdi.

Şehit Babası Mustafa Yumuşak; “İlgilenen olmadı. Araştırma önergesi vermişler Meclis’e. O da MHP ve AK Parti’nin oylarıyla reddedildi. İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor. Niye bundan gocunuyorlar? Bu, devletin polisi. Bu yapılan, devlete yapılıyor. Benim kafam böcekleniyor. Araştırılsın deniyor, yok” dedi.

“ŞEHİDİ BİLE İKİYE AYIRDILAR”

Baba Mustafa Yumuşak, şehitler arasında ayrımcılık yapıldığını da dile getirerek, “Adamlar 15 Temmuz’da buraya geliyorlar komple. Bir tane 15 Temmuz şehidi var. Buraya koca devletin erkanı geliyor da   Feyyaz’ın şehit olduğu ölüm yıl dönümünde Feyyaz’ın mezarına gelecek mi bakalım? Şehidi bile ikiye ayırdılar” dedi.

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA

Borluların seçiminin sonucu budur... Net! Borluların seçiminin sonucu budur... Net!
Editör: TE Bilişim