Yaşama gözlerini açıp dünyayla yüzleşen biz insan evlatlarının ilk kaygısı hemencecik oluşuverir zihin labirentlerinde, yarın korkusu şeklinde…

Belki ölümlü olduğunun farkında olması, belki ürettiklerini gelecek nesillere aktarma çabası, belki de içinde bulunduğu konforu kaybetmeme arzusu, onu yarınlara hazırlanma ve gelecek denen o bilinmez karşısında hazırlıklı olmaya iter.

Toplu yaşama gayreti eşliğinde beraberce yaşamanın getirdiği iş bölümü, sosyal hayat denen birlikte var olmanın yoğun trafiğinde, plan ve program içeren düzenlemeleri ve uygulamaları da oluşturmasını sağlar.

Yahu arkadaş geç bu sosyolojik tahlilleri de ha bir sadede gel, diyeceğini deyiver, söyleyeceğini de söyle, sen de rahat et biz de edelim diyenlere kulak kabartıp, sadede gelelim.

Geçtiğimiz Salı günü Hamle gazetesinin başlığında Vali Sayın Kılıç’ın “Yarınlarımız çok güzel olacak” sözünün başlık olduğunu gördüğümde, yarın korkusu içgüdüsel olarak benliğine işlemiş biz fanilerin, yüreğine de su serpilmiş oluyordu.

Yani şimdi bu söz üzerine mi rahatladın ve yüreğin feraha erdi diyeceksiniz…

Kendi kişisel yarınlarımızın olmasa da kentin yarınlarına dair içi boş olmadığı daha önce ki uygulamalara bakıldığın da ispat edilmiş ve elini taşın altına koyan yapısıyla farklı bir Mülki İdare Amiri sıfatı sergileyen  birinci şahıstan net şeyler duymak, bu kentin yarınları adına umut verici.

Niğde – Bor yolunun tamamlanması konusunda müteahhit firma, karayolları ve Kapadokyagaz arasında eş güdümü sağlayıp, mevsim şartları dahilinde sonlandırmaya doğru gitmek öyle kolay bir iş değil.

2015 yılının temmuzunda üniversitenin en büyük ihtiyacı olan 4000 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun bitirilecek olması başlı başına iş. Ülkede ki en çok yatak kapasitesine sahip olacak olan üniversitemizin de kentin lokomotifi olması noktasında ateşleyici güç olacak olan bu yatırımın kentimize olan katkısını değerlendirmek için, kentin gelişiminde, üniversitenin oynadığı role bakmak dahi yeterli olacak.

Nitekim en büyük şikayetlerimizden olan erken evlilik ve kırsal alanlarda ki kız çocuklarımızın eğitim sorununa çare noktasında, Ortaöğretim Kız Öğrenci Kampüsü inşaatını yaz aylarında tamamlanacak olması, kayda değer çalışma olarak göze çarpıyor. Erken evlilik kıskacında aile fertlerinin baskısı dışında eğitimlerini tamamlayacak kız çocuklarımızın geleceğe daha güvenle bakacakları bu proje, anlamlı olduğu kadar, devletin şefkatli eli olarak uzanacak hepimizin gönlüne.

Tarihi varlıkları nezdinde Valilik binası önünde yapılacak olan “Minyatür Park” çalışması ise ayrı bir güzellik olarak kucaklaşacak Niğdelilerle. ‘Saat Kulesi’, ‘Alaaddin Cami’, ‘Tyana Su Kemerleri’ başta olmak üzere minyatürlerinin yapılacak olması kültür varlıklarımızın sergilenmesi ile turizm açısından farklılık olarak bizlerle ve kentimizi ziyaret edenlerle buluşacak.

Devlet işinde kişiler geçicidir. Doğru.

Devlet işi bir şekilde yürür. Doğru.

Lakin kişiler de vardır ki çalışkanlık, azim ve sebat konusundaki özverileriyle, devlete olan saygıyı katlarlar.

Doğru kişiler, devleti daha yüceltirler.

Kentimize geldiği günden bu yana bizlere Devletin şefkat ve çalışkan yüzünü hep gösteren Sayın Kılıç yine işbaşında.

Ve yarınlara dair daha çok umut veriyor…

 “Marifet iltifata tabidir” diye sözümüz vardır ya hani…

Eeee müsaade edin de takdir edelim bari…