Değerli arkadaşlar,


Aşağıda Sarkozy, Fransa’ya yakışmıyor başlıklı yazımda belirttiğim gibi geçen yılda olduğu gibi bu yılda, Türkiye ile Fransa arasında krize neden olan “Ermeni soykırımını inkar yasası”na son noktayı Fransız Anayasa Konseyi koydu. Konsey,“soykırımı inkar edenlerin 45 bin euro para ve 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasını”öngören tasarının anayasaya uygun olmadığına hükmetti (Vatan-28.02.2012).

 

Sarkozy ise hemen yeni bir tasarı hazırlanması için hükümete talimat verdi. Yani Sarkozy yine seçilebilmek için Ermenileri kullanma isteğini ve onların oylarına göz diktiğini açıkça belirtiyor. Ne yazık ki rakibi Solcu Francois Hollande de aynı şekilde açıklama yaptı. Fransa Anayasa konseyi üyelerinin tarafsız ve hukuksal  kararlarına karşı seçilme kaygısı ile Fransayı yönetmeye aday kişilerin söylevleri arasındaki tarihsel çelişkiyi sizlerin bilgisine sunmak istedim.

 

Takdir ve yorum sizlerin.

 

Sevgi ve saygılarımla (01.03.2012).

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

 Değerli arkadaşlar,

Fransa, İngiltere ve Amerika maskesini kullanan Emperyalizm, Osmanlıyı yıkmak ve parçalamak için Rumları, Kürtleri ve Ermenileri kışkırtarak, birçok isyanın çıkmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal ATATÜRKÜN önderliğinde emperyalizme ve onların işbirlikçilerine karşı koyarak bağımsızlığı elde eden Türkiye Cumhuriyeti, birçok mazlum ülkeye örnek olmuştur. Bu başarıyı hazmedemeyen dış güçler, şimdi de aynı piyonları Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve parçalamak için farklı yöntemleri kullanmaktadır.

 

İşte yine Fransa’da emperyalizm işbaşında. Sarkozy adıyla birisi yeniden seçilmek ve yönetmek uğruna kendi çıkarları için Ermenileri kullanıyor. 550 kişilik Fransa Meclisi, İsviçrede yıllar önce kabul edilen ve Doğu Perinçek’e saygısızca uygulanan, Ermeni soykırımını inkar edenlere bir yıl hapis içeren “Ermeni ’Soykırımını’ İnkar Yasası“nı gündemine aldı. Geçen gün 50 kişinin katılımı ve 36 kişinin kabulü ile onayladı. Uygulanabilmesi için sıra Senatoya geldi. Bakalım ne olacak!!!

 

Esasen, Fransa Senatosunun yine bu yıl 4 Mayısta tartışacağı “Ermeni soykırımı”nı inkar edenlere 5 yıla kadar hapis cezasını öngören yasa tasarısı, Anayasa Komisyonunda reddedildi. Anayasa komisyonunca “Yasama organlarının tarih yazmaması gerekir. Tasarı suç ve cezaların yasallığı ilkesi ile düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı” bulunmuştu (19.04.2011-Cumhuriyet).

 

Bende sizlere 22.04.2011 tarihli YİNE 24 NİSAN GELDİ başlıklı yazımda bu konuyu dile getirmiş ve “Hayret, Fransızlar giderek gerçekleri görmeye başladı galiba”demiştim.

 

Değerli arkadaşlar,

Fransa sadece bu yıl değil, geçmişte de birçok kez Ermenileri kışkırtmış ve ülkemiz aleyhine kullanmıştır. Örneğin, Ermeni ASALA-JCAG örgütlerince 1975-1983 yılları arasında sadece Paris’te 8 kez diplomatlarımıza suikastler yapılmış ve birçoğunun faili meçhul kalmıştır. Aşağıda bu listeyi görebilirsiniz. Ne yazık ki ülkemiz bu cinayetlerin peşine gereğince düşmemiş ve Fransa’dan hesap sormamıştır.

 

Bu konuda oluşan tepkiler ve araştırmalar, hep bireysel kalmış ve hükümetlerimiz tarafından yeterince lobi faaliyeti yapılamamıştır. Ancak rahmetli Kamuran Gürün, Bilal Şimşir, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv ve Şükrü Aya gibi değerli aydınlarımızın bu konudaki emeklerini kutlamak ve eserlerini bir kez daha anmak gerekiyor.

 

Umarım yöneticilerimiz ve danışmanları, Osmanlı döneminde yapıldığı iddia edilen sözde Ermeni soykırımı sorunumuzun Dünyaya anlatılması için yapılması gereken mücadeleyi kişilere bırakmaz. Dış İşleri Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu ve Üniversitelerde kurulması gereken Enstitüler kanalıyla sürdürürler.

 

Sevgi ve saygılarımla (23.12.2011).

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

 

 

ERMENİLERİN PARİS KATLİAMLARI

 

24 Ekim 1975, Paris: Paris Büyükelçisi İsmail Erez ile şöförü Talip Yener’in şehit edilmeleri. Cinayeti ASALA ile birlikte Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları (JCAG) üstlenmiştir. Faili meçhul.

 

22 Aralık 1979, Paris: Paris Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Yılmaz Çolpan, Champs Elysées’de kalabalığın arasında şehit edilmiştir. Cinayeti JCAG ve ASALA ayrı ayrı üstlenmiştir. Faili meçhul.

 

26 Eylül 1980, Paris: Paris Büyükelçiliği Basın Müşaviri Selçuk Bakkalbaşı’nın yaralanması ve bu saldırı sonucunda felç olması. Savvas Ksiros: müebbet, Alexandros Yotopulos: müebbet, Dimitris Kufodinas: 15 yıl hapis, Sotiris Kondilis: 12 yıl hapis

 

4 Mart 1981, Paris: Paris Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Reşat Moralı ile Din görevlisi Tecelli Arı’nın şehit edilmeleri. Cinayeti ASALA üstlenmiştirFaili meçhul.

 

24 Eylül 1981, Paris: Paris Başkonsolosluğunun basılması, maiyette Başkonsolos Kaya İnal’ın yaralanması ve koruma görevlisi Cemal Özen’in şehit edilmesi. ASALA üyesi teroristler Vasken Sako Sesliyan, Kevork Abraham Gözlian, Aram Avedis Basmaciyan ve Agop Abraham Joflian. Teroristlerin hepsi yedi yıla mahkum edilmişlerdir.

 

13 Ocak 1981, Paris: Paris Büyükelçiliği Maliye Müşaviri Ahmet Erbeyli’nin arabasına bomba konulması.Saldırıyı JCAG üstlenmiştirFaili meçhul.

15 Temmuz 1983'te Orly Havalimanı Saldırısı veya Orly KatliamıErmeni ASALA örgütü tarafından Türk Hava Yolları'nın Paris Orly havalimanındakı bürosuna karşı terör saldırısı. Olayda patlatılan bomba ile 2'si Türk, 4'ü Fransız, 1'i Amerikalı, 1'i de İsveçli olmak üzere 8 kişi ölmüş, 28'i Türk, 55 kişi de yaralanmıştır..