Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, yapımı tamamlanan 300 yatak kapasiteli Niğde Devlet Hastanesinin geçici kabul işlemine ilişkin sürecin başladığını söyledi.



Geçici kabul sürecinin yapılmasının ardından Ağustos ayı içerisinde hazırlıkları tamamlamış olacaklarını belirten Dr. Yardan; “Eylül ayı içerisinde de daha önceden kamuoyuna duyurduğumuz gibi taşınma işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.

Dr. Yardan, yaklaşık 3 ay önce yeni Devlet Hastanesinin yapımını üstlenen Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yaptıkları başvuruda Sağlık Bakanlığınca proje üzerinde belirlenen eksiklikler ile ilave olarak düşündükleri noksanlıkların giderilmesini talep ettiklerini hatırlattı.

300 Yataklı Devlet Hastanesi yapımını üstlenen yüklenici firmanın binanın teslimini TOKİ’ye yapmak için başvurusu yaptığını öğrendiklerini ifade eden Dr. Yardan; “Ancak sevindirici nokta şu ki, bu teslimat yapıldığı zaman eş zamanlı olarak bizim içerisinde eksiklik olarak gördüğümüz hususlarda tamamlanmış olarak teslim edilecek” dedi.

Ağustos ayı içerisinde hazırlıklar bittikten sonra Eylül ayı içerisinde de taşınma işlemini gerçekleştireceklerine vurgu yapan Dr. Emirhan Yardan; “Bu hususla alakalı bir iki ufak eksiğimiz var. Onları da tamamlayacağız” diye konuştu.

Bu taşınma sürecinden önce gerek kendisinin gerekse Hastane yetkilisi olan bireylerin bazı İllere gideceklerine değinen Dr. Yardan,  bu illerdeki yeni taşınmış olan Hastanelerin mevcut süreçlerini de yerinde görmek suretiyle bir aksaklığa sebep vermemek amacıyla değerlendireceklerini belirtti.

Dr. Emirhan Yardan; “Ondan sonra taşınmayla alakalı senaryolarımızı da buna ilave etmek suretiyle inşallah Eylül ayı içerisinde sağlıklı ve hizmette bir kesinti oluşturmadan taşınma işlemini sağlamış olacağız” dedi. 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, 300 yatak kapasiteli Niğde Devlet Hastanesinin taşınmasına ilişkin süreç hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz Hastaneyle ilgili 2-3 ay önce TOKİ’ye bir başvurumuz olmuştu.  Bizim yaptığımız ve Sağlık Bakanlığının içinde yapmış olduğu tespitlere göre projede bazı eksik kalan yönler vardı.

Proje tamamlanmış bile olsa içerisine ilave olarak düşündüğümüz hususlar vardı. Şimdi netice artık oluşmak üzere, tamamlanmak üzere…

02 Temmuz’da öğrendiğimiz kadarıyla firma yetkilileri TOKİ’ye teslimatı yapacaklar, geçici kabulünü yapacaklar. Ancak sevindirici nokta şu ki, bu teslimat yapıldığı zaman eş zamanlı olarak bizim içerisinde eksiklik olarak gördüğümüz hususlarda tamamlanmış olarak teslim edilecek.

Dolayısıyla Ağustos ayı içerisinde hazırlıklarımız bittikten sonra Eylül ayı içerisinde de daha önceden kamuoyuna duyurduğumuz gibi taşınma işlemini gerçekleştireceğiz. Bu hususla alakalı bir iki ufak eksiğimiz var. Onları da tamamlayacağız.

Bu taşınma sürecinden önce gerek ben, gerekse Hastane yetkilisi olan arkadaşlarımız bazı İllere gidecekler. Bu illerdeki yeni taşınmış olan hastanelerin mevcut süreçlerini de yerinde görmek suretiyle bir aksaklığa sebep vermemek amacıyla değerlendireceğiz.

Ondan sonra taşınmayla alakalı senaryolarımızı da buna ilave etmek suretiyle inşallah Eylül ayı içerisinde sağlıklı ve hizmette bir kesinti oluşturmadan taşınma işlemini sağlamış olacağız.”  



Editör: TE Bilişim