Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İçişleri Bakanlığımız tarafından “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla başlatılan denetimlere katıldı  

 

İçişleri Bakanlığımız tarafından “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla başlatılan ve ülke genelinde olduğu gibi Niğde merkez ve bağlı ilçelerinde de devam eden denetimlere katılan Vali Yılmaz Şimşek, esnaf ve vatandaşlara Maske, Sosyal Mesafe ve Temizlik konularında uyarılarda bulundu.  

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş birlikteliğinde katıldığı denetimler esnasında basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Vali  Yılmaz Şimşek, yaşamın her alanında tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol ettiklerini söyledi. 

İlimiz Niğde'de son zamanlarda pozitif vakalarda bir artış olduğunun altını çizen  Şimşek; “Bu artışın temel sebebi de gerekli tedbirlere yeterince uymamasıdır. Tedbirlere uyduğumuz takdirde ve maske taktığımızda,  sosyal mesafeye uyduğumuz takdirde bu illeti hep birlikte yok edeceğiz.  

Vatandaşlarımızdan isteğimiz düğün, sünnet,  taziye gibi etkinliklere elimizden geldiğince katılmayalım.  Maske takmaya, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına uyalım. Bunları yaptığımız takdirde inanıyorum ki; bu salgının önüne geçeriz” ifadelerini kullandı. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise konuşmasında vatandaşlarımızın üç kurala uymalarını isteyerek virüsün çok güçlü olmadığını ancak tedbirlere uyulmadığında ölümlere yol açtığına vurgu yaptı.  

Akşam saatlerine kadar devam edecek denetimlerde vali  Yılmaz Şimşek özellikle çay bahçeleri, köy terminali, şehirlerarası otogar, dernekler, taksi durakları ve kent merkezinde faaliyet gösteren iş yerlerini tek tek gezdi.  

 

Vali Yılmaz Şimşek "Sağlık İçin Hepimiz İçin" Kampanyası Denetimlerine başladı

Bor Haber paylaştı: 19 Ağustos 2020 Çarşamba
Editör: TE Bilişim