Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, İletişim Fakültesi ve Genç Yeşilay Kulübü tarafından “Teknoloji Bağımlılığı”
başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Şeşen, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan, Üniversite Tıp Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaçmaz konuşmasının başında, teknoloji bağımlılığının ne olduğuna değindi ve teknoloji bağımlılığının belirtileri, sebepleri ve kimleri risk altına soktuğu konularında açıklamalarda bulundu.

Teknoloji bağımlılığının, teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin, iradesini kaybetmesi, kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması hâli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaçmaz, teknoloji başında harcanan vaktin giderek artması, teknolojiden uzak kalınca huzursuzluk, uykusuzluk ve öfke gibi yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması, zamanın büyük çoğunluğunun fiilen ya da zihnen teknolojiyle geçirilmesinin teknoloji bağımlılığının belirtileri olduğunu ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaçmaz ayrıca, spordan uzak duran ve hareketsiz yaşamı tercih eden bireyler, olumsuz ve bağımlı arkadaş çevresi bulunanlar, ders başarısı sürekli düşük olan ya da okul dışı faaliyetlere karşı isteksiz olanların büyük bir risk altında olduğunu da vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaçmaz konuşmasının devamında bu riski en aza indirmek için yapılması gerekenler hakkında da bilgiler verdi.

Konferansın sonunda, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent. Dr. Elif Şeşen tarafından konuşmacı
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaçmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim