Niğde Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE – (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda  ülkemiz genelinde oluşabilecek afetlerde ve olağandışı durumlarda görev almak üzere kurulmuş olan Niğde UMKE ekibinden 13 kişi ve Nevşehir UMKE ekibinden 5 kişinin katılımıyla Aladağlar, Karagöl mevkiinde kamp yapıldı.

 

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr.  Yılmaz Yücel konu ile ilgili açıklamasında; UMKE ekiplerinin olağandışı durumlarda (deprem ,sel vb.)hareket kabiliyetini arttırma ve vakalara daha etkin müdahale etmek amacıyla 26-28 Eylül tarihleri arasında Ulukışla Darboğaz Köyü Karagöl Mevkiinde *Temel Kampçılık *Arazide Yön Bulma *Kondisyon Arttırma *Hasta Ve Yaralı Kurtarma *Triaj (Çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, bunlardan öncelikli tedavi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespiti amacıyla, olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemidir. ) Konulu eğitimleri kapsayan tatbikatlar düzenlenmiştir.3 gün süren UMKE kampı başarıyla tamamlanmıştır.” dedi.

 

İl Müdür Dr. Yılmaz Yücel,  Niğde İl Sağlık Müdürü UMKE ekibine ve Nevşehir UMKE ekiplerine teşekkür ederek,  başarılarının devamını diledi. 



Editör: TE Bilişim