Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanlığının yapmış olduğu piyasada satılan suların analizi tamamlandı.

Sağlık ve Gıda güvenliği Hareketi Başkanlığı, yaptığı incelemeler sonucunda 107 markanın ulusal ya da uluslararası standartların bir kaçına uymadığını tespit etti.


Yapılan araştırma sonucunda 31 su markasının TSE ve Yönetmeliğin ‘Nitrit’ sınırlarını aştığı, 18 su markasında da kanserojen ‘vinil klorür’ tespit edildiği belirtildi.


TEKİRSU İKİNCİ
 SIRADA YER ALDI.

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin hazırlıklarını yaklaşık 1 yıl sürdürdüğü 'Ambalajlı Sular Raporu' oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Raporda toplam 115 su markasından 105'i sınıfta kalırken, 10 firma ise tehlike sınırının üstünde kaldı. Bu 10 marka içinde de ilk sırayı Buzdağı firması  alırken ikinci sırada Niğde sınırlarında dolumu gerçekleşen Tekir Su yer aldı.

Niğde’nin Ulukışla İlçesi sınırlarında bulunan Şekerpınarı kaynaklarından el değmeden dolum yapılan Tekir Su, doğal kaynak suları arasında yüksek PH değerine sahip kalsiyum ve magnezyum yönünden zengin, sodyum diyetine uygun önemli bir doğal kaynak suyu. Bu su yurt içinde ve yurt dışında 8.4 PH seviyesi ile Türkiye’nin en güvenli ve sağlıklı suyu sıralamasında ikinci sırada yer aldı.

Sağlığına değer verenlerin en doğru seçimi Tekir Su olmaya devam edecek.

 

Sağlık Bakanlığı'nca yapılan resmi analiz sonuçlarını göre Türkiye'de yüksek fiyatla satılan tanınmış markaların neredeyse tamamı kimyasal, biyolojik ve radyoaktif kirlilik açısından güvenle içilebilir olmaktan çok uzak olduğu belirtildi.

 

Tehlike sınırını aşan ve suyu içilebilir firmalar arasında ilk sırayı Buzdağı firması alırken, 2. sırada Tekir, 3. sırada ise Kalabak marka sular yer aldı.

 

İşte raporda standartları tutturan 10 su firması

 

 

MADENSUYUNDA DA İDDİALI

Tekir ailesi doğal kaynak suyuna ilaveten Tekir markası ile maden suyu üretimi ile müşterilerine kaliteyi sunmaya devam ediyor.

Bor ilçesi Bahçeli Kasabası’nda 50 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan saatte 40 bin şişe dolum kapasitesi ile 2012 yılı Temmuz ayından itibaren Tekir Doğal Maden Suyu üretimine başladı.

 

Editör: TE Bilişim