Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, aşıların soğuk zincir şartlarına uygun olarak dağıtım yapan Aşı Dağıtım Aracı hizmete başladı.


Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, aşı nakil aracı ile aşıların soğuk zincir şartlarına uygun olarak dağıtıldığını, aşılama faaliyetlerinin eksiksiz sürdürülebilmesi için Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan temin edilen tam donanımlı yeni aşı nakil aracının Niğde'de hizmet vermeye başladığını söyledi.


Dr. Öztürk, "Aşının üreticisi ile aşının uygulanacağı kişi arasında birçok adım vardır. Aşı teslim alınırken, buzdolabında veya soğuk hava depolarında depolanırken, bir yerden bir yere nakledilirken, yani soğuk zincir sisteminin bütün aşamalarında doğru sıcaklıkta tutulmalıdır. Bu kapsamda ilimizde 2010 yılından itibaren aşı uygulanan tüm merkezlere Hastane, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezleri aşı nakil aracı ile aşılar soğuk zincir şartlarına uygun olarak dağıtım yapılmakta olup, aşılama faaliyetlerinin eksiksiz sürdürülebilmesi için Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan temin edilen tam donanımlı yeni aşı nakil aracı İlimizde hizmet vermeye başlamıştır" dedi.


Editör: TE Bilişim