Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada; İlimizde 27 Haziran 2016 Pazartesi gecesi çevre kirliliğine yol açan Kızılca Deresi’ne izinsiz atık bırakılması olayı sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda tüm ilgili kurumlar tarafından sorunun giderilmesine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. Kirliliğe sebep olanların tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için ilgili birimlerce çalışılmaktadır.

Kızılca Deresi bitiminde tespit edilen, kirliliğe neden olan ve dereye izinsiz bırakılan kimyasal maddeden alınan numune Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı’na gönderilmiş, yapılan tarama sonuçlarında atığın, “Uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden” oluştuğu belirlenmiştir.

Söz konusu olumsuzluğun giderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde, Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri teknik desteği ile Niğde Belediyesi ekipleri temizlik çalışmalarına başlamıştır.

Yapılan araştırmalar ve elde edilen bulgular neticesinde çevre kirliliğine sebebiyet veren kişi veya kişiler hakkında adli işlemler Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda il Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

 Benzeri olumsuz hadiselerin yeniden yaşanmaması için sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tedbirler alınmıştır." denildi. 




 
Editör: TE Bilişim