Türk Eczacıları Birliği 53.Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok Ülkeye yayılan koronavirüs vakası nedeniyle tüm Dünya’yı etkisi altına alan ve hızla yayılan virüse karşı, alınan tedbirler kapsamında, kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağını açıkladı.

Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağı belirten Öztürk; “ bu hastalarımızla ilgili çok büyük bir kolaylık. Hastalarımızın hastanelere gitmesi şuanda çok riskli bir olay. Bunun ortadan kaldırılabilmesi için Sağlık bakanlığı doğrudan doğruya ilaçlarını eczanelerden temini açısından bir imkan verdi. Hastalarımızın eczanelerimize gelip ilaçlarını alıp evlerine gideceklerdir” dedi.

Merdiven altı satılan ürünler vatandaşa fayda yerine zarar sağlayacağını ifade eden Öztürk; “Vatandaşlarımızda anormal bir maske talebi mevcut. Tabii ki vatandaşlarımız maske alacak ama normal ihtiyacın çok üzerinde bir maske talebi söz konusu. Hiç kimse birkaç maske almak düşünmüyor, herkes kutularca maske almayı düşünüyor. Dezenfektan malzemelerinde de aynı sorun yaşanıyor. Vatandaşlarımız maske, kolonya ve dezenfektan maddelerinde ihtiyacın çok üzerinde bir talep patlaması yaşanıyor. Dezenfektan malzemelerine talep patlamasından dolayı biz eczacılar olarak Ecza depolarından temin edebildiğimiz kadarını temin ediyoruz ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Yalnız maske konusunda sıkıntı yaşanıyor. Merdiven altı üretim maskeler piyasayı çıkmış durumda. Bu merdiven altı maskelerin vatandaşlarımıza hiçbir faydasının olmadığı gibi zararı vardır. Ayrıca vatandaşlarımız aldıkları maskelerin fiyatlarını sorsunlar fahiş gördükleri fiyatları yetkilileri mutlaka şikayet etsinler” dedi.

Editör: TE Bilişim