Niğde'de 4 Hastanede görev yapan Sağlık-Sen üyesi 5 Hastane Müdür Yardımcısı görevden alındı.

 

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İl Temsilcisi Aşır Bolat  müdür yardımcılarının görevden alınmasını “manidar buluyoruz” dedi.

 

Sağlık-Sen Niğde Şubesinin basın açıklaması şöyle ;

 

 

İlimizde faaliyet sürdüren 4 Hastanede görev yapan 5 Hastane Müdür Yardımcısı üyemiz Valilik Makamının 18.05.2012 tarihli iptal onayı ile Sağlık Bakanlığının Bakanlık ve Taşra Teşkilatının 02.11.2012 tarih ve 28103 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 663 Sayılı K.H.K. ile yeniden yapılanmaya gittiğinden ilgili kararnamenin geçici 4. Maddesinin 1. Fıkrası dayanak gösterilerek hastanedeki müdür yardımcılığı görevleri iptal edilmiştir.

 

Öncelikle söz konusu kararnamenin tarihi 02.11.2012 olarak yazılmış olup henüz bu tarih gelmemiştir. Ayrıca belirtilen kararnamenin geçici 4. Maddesinin 1. Fıkrasında Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile İllerde İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdürü Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin görevleri bu kararnamenin yayımı tarihinde sona erer denilmektedir. Bu maddenin hiçbir yerinde hastaneler ile ilgili bir ifade geçmemektedir. Zaten Sağlık Bakanlığının yeniden yapılandırılması ile ilgili K.H.K. nin ilgili maddesinde İldeki birliğin oluşması halinde bu görevleri yürüten kişilerin idari görevlerinin sonlanacağı açıktır. Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığının herhangi bir talimatı da bulunmamaktadır. Diğer İllerde de böyle bir gerekçeyle iptal yoluna gidilmemiştir. Söz konusu iptal olayının kamuoyuna ve basın kuruluşlarına görevden alınan arkadaşların suçluymuş gibi lanse edilmelerini doğru bulmuyoruz.

 

Hastanelerimizde hiçbir ek ücret almadan idarelerin yükünü hafifleten çalışma ve gayretleri ile de hastane idarecilerinin takdirini toplayan ve amaçları sadece hizmet etmek olan bu üyelerimizin alakası olmayan bir dayanak gösterilerek görevden alınmalarını manidar buluyoruz. Kamuoyunun bilgilerine önemle arz ederiz.



Editör: TE Bilişim