Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Sağlık NET 2 Niğde'de de başarı ile uygulanıyor.


Halk Sağlığı Niğde İl Müdür Dr. Bilgehan Öztürk yaptığı açıklama da ;  " Bilişim Sistemleri her geçen gün hızla büyümekte, gelişmekte, zamandan ve malzemeden tasarruf imkanı sağlamakta, insanların hayatını kolaylaştırmaktalar. Sağlık Net 2 bu kapsamda 1 Ağustos 2012 tarihi itibari ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve ilimizde de başarıyla uygulanan bir sistemdir.


Ulusal çapta uygulama sahası bulacak tüm vatandaşları kapsayan, her bireyin kendi bilgilerine erişebildiği, bireyin doğumundan önce başlayıp tüm yaşamı boyunca devam eden, sağlığıyla ilgili verilerin elektronik ortamda kayıt edildiği ve aktarıldığı bir sistemdir.  

Muayene bilgileri, doğum, ölüm, bebek ve çocuk izlem-aşıları, kadın sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, kronik hastalıklar gibi birçok veriyi içeriğinde barındıran genişleyen bilgi ve iletişim platformudur.

Sağlık NET 2 ile birlikte bireyler sağlık kuruluşlarına başvurduklarında daha önce kendisiyle ilgili sağlık kayıtları doktorları tarafından görülebilecektir. Böylece gereksiz yere yapılacak tahlil ve tetkiklerin önüne geçilecek, tanı ve tedavi süreci kısalacak,  zamandan mekandan ve gereksiz iş gücünden tasarruf sağlanabilecektir.

 Sağlıkta hasta mahremiyeti bilgi güvenirliliği önemli bir kavramdır. Bu sebeple sistem hasta mahremiyetine özen gösterir ve bilgilerin korunmasını sağlar.

Sistemin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar TC Kimlik Numaraları ve erişim parolaları ile internete bağlı bir bilgisayardan kendileriyle ilgili sağlık kuruluşlarında yer alan sağlık kayıtlarına da rahatlıkla ulaşabileceklerdir" dedi. 



Editör: TE Bilişim