Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, vatandaşların e-nabız sistemini inceleyip kullanmalarını istedi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından faaliyete geçen e-nabız sistemi kişilerin tüm muayene ve tedavilerinde arşiv sistemi olduğunu belirten Sağlık müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Niğde halkının e- Nabız sistemini kullanması gerektiğini söyledi.

E-nabız sistemi ile ilgili bilgi veren müdür Yücel, ; ‘‘ Sağlık Bakanlığının, tüm sağlık kuruluşlarının bilgi sistemlerini birbirine entegre ederek hayata geçen “e-Nabız” sistemi, vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de dilerlerse ilgili sağlık personelinin erişebilecekleri bir platform olarak hizmet vermektedir. E-Nabız projesinin bir özelliği de tamamen milli bir proje olmasının yanı sıra dünyanın bu alandaki en ileri uygulamalarından birisidir. Geniş kapsamlı ve güvenli bir Hekim-Hasta iletişim platformu olarak Dünyada ilk ve tek sistemdir. Sistem, kişisel sağlık kayıtlarının güvenlik, bütünlük ve mahremiyetini koruyarak kişilerin kendi dijital sağlık kayıtlarına kendilerinin erişebilmesini sağlamaktadır.’’ dedi.

E-Nabız sistemiyle tüm muayene ve tedavilerin detaylı bilgilerine erişilebilindiğine değinen Dr. Yılmaz Yücel, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ‘‘Kişilerin tüm reçeteleri, tetkikleri, tanıları, laboratuvar tahlil sonuçları ve radyolojik görüntüleri e-Nabız sisteminde kayıtlıdır. e-Nabız sisteminin mobil uygulamasında bulunan 112 acil yardım butonunu kullanarak acil müdahale gerektiren durumlarda 112 acil servisi haberdar edilebilir.

e-Nabız sistemi sayesinde artık tedavi geçmişinizi sürekli kontrol edebilir ve yapacağınız doktor görüşmelerinde tedavi geçmişinizi doktorunuza gösterebilirsiniz. Tıbbi geçmiş kayıtlarınıza ulaşılabilmesi sayesinde artık yeni test ve tetkiklerle uğraşmak durumunda da kalmazsınız. Bu sayede tedavi süreciniz çok daha hızlı bir şekilde başlar ve çok daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. e-Nabız uygulamasına giriş yapabilmeniz için iki yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki internet üzerinden https://enabiz.gov.tr adresine giriş yaparak e-Nabız sistemini kullanmak. Diğeri ise e-Devlet sisteminden giriş yaparak kayıt işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra e-Nabız sistemini kullanmak. Ayrıca aile hekiminizden geçici e-Nabız şifresi almakta mümkündür.e-Nabız sistemine e-devlet şifresi ve mobil imza ile girebilirsiniz. e-Devlet şifresi olmayanlar ise aile hekimine başvurarak geçici şifre talep edebilirler. Bunun için e-Nabız geçici şifresinin gelmesi istediğiniz cep numarasını aile hekimine kaydettirmeniz gerekmektedir. Aile hekiminize iki şifre gelecektir. Geçici şifreyi aile hekiminize verdikten sonra e-Nabız’ı sürekli olarak kullanabilirsiniz. Kişiler sistem üzerinden hekimine not yazabilmekte, paylaşım yetkisi verdiği ve/veya aldığı kişilerle anlık mesajlaşabilmekte; alerji bildirimi, organ bağış beyanı yapabilmekte; MHRS’ye doğrudan erişerek randevu alabilmekte; kullandığı ilaçların prospektüs bilgisi gibi bir çok bilgiye tek bir noktadan erişebilmektedir.’’ diye konuştu
Editör: TE Bilişim