Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Obezitenin önemine dikkat çekmek için her ayın son Pazar günü yürüyüş etkinlikleri yapılacak.

 

Bu etkinlikler hakkında bilgi veren Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk yaptığı açıklama da; Günümüzde dünyanın hemen hemen tüm bölgelerinde obezite prevalansı artmakta, bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil,çocukları ve gençleri de etkilemektedir. Kalp ve damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, bazı kanser türleri, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların oluşmasına, yaşam kalitesinin azalmasına ve ölümlere yol açan obezite, sadece küresel boyutta bir halk sağlığı problemi olmakla kalmayıp, ülke ekonomilerine olumsuz yönde etki eden bir unsur olarak da karşımıza çıkmaktadır.

 

Obezite, ülke ekonomilerini doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Obezite ile ilgili sağlık harcamaları gelişmiş ülkelerde tüm sağlık harcamalarının %2-7'sini oluşturmaktadır. Obezitenin en önemli nedenlerinden olan dengesiz beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği,tütün kullanımına bağlı meydana gelen sağlık sorunlarından sonra önlenebilir ölümlerin ikinci en sık nedenidir.

Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam beklentisi içindeki 21. Yüzyıl insanı için, obezitenin önlenmesinde koruyucu sağlık hizmetleri yaklaşımı çok büyük bir önem taşımaktadır. İlimizde koruyucu sağlık hizmetleri uygulamalarını yürütmekte olan Kurum olarak  sağlıklı beslenme konusunda toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlamaktayız. Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şubesi olarak İl geneli eğitimlerin yanı sıra Merkez Toplum Sağlığı Merkez binasında sürekli, haftanın iki günü de 4 ve 5 nolu Aile Sağlığı Merkezlerinde Diyetisyenlerimizle Sağlıklı Beslenme poliklinikleri yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığımız tarafından Obezitenin önemine dikkat çekmek için her ayın son Pazar günü yürüyüş etkinliği yapılacaktır. İlk etkinliğimiz  26 Ocak Pazar günü  “Sağlık Çalışanlarıyla Yürüyoruz” başlığı ile gerçekleştirilmiştir. Tüm halkımızı bu etkinliklerimize bekliyoruz.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim